După 22 de ani în presă, a schimbat butoanele de emisie pentru asistența socială. Adrian Godeanu lucrează de doar trei ani la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, dar a strâns deja un număr impresionant de povești.
În anul 2000, Olimpia Voinea s-a angajat ca asistent medical la Centrul pentru Copii cu Nevoi Speciale nr. 11, actualele Căsuțe de tip Familial, locul în care copiii cu dizabilități primesc toate îngrijirile de care au nevoie. Era primul ei job și s-a bucurat că are șansa să ajute. Nu s-a gândit însă nicio secundă că va ajunge la 21 de ani de experiență în asistență socială.
Liliana Neacșu lucrează de 21 de ani în asistență socială, super puterea ei fiind mesele gustoase și dulciurile delicioase pentru copiii mici și mari.
La vârsta de 18 ani, psihologul Adrian Mirea a schimbat cărțile de fizică pentru cele care studiau în profunzime omul. Lumea fascinantă a psihicului și cunoașterii de sine i-a plăcut atât de mult, încât a ales să dea la Facultatea de Psihologie și să lucreze în domeniul social începând cu anul 1998.
Dacă intri în sediul central al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 și auzi o voce caldă vorbind la telefon, sunt șanse mari să o asculți pe Aura, cea la care cu toții apelăm atunci când ne confruntăm cu o problemă logistică.
Virgil Balan a crescut în sistemul de protecție socială de la 3 luni, o perioadă grea din viața lui, care, peste ani și ani, a devenit motorul unei motivații importante – aceea de a găsi resursele interioare pentru a fi util celor care se lovesc de aceleași experiențe pe care le-a trăit și el în copilărie.
Viața asistentului social Florina Busuioc este o adevărată poveste: cu provocări și discriminări, cu greutăți care în final au ajutat-o să-și găsească menirea și cu happy ending, atins doar prin perseverență.
Corina Dragomir oferă consiliere, ajutor și încurajări familiilor care au copii cu dizabilități, reușind să vină mereu în întâmpinarea nevoilor lor și să dezvolte legături strânse cu aceste familii.
Pentru Irina Mihăilă, omul a fost și este mereu în centrul atenției. De mică și-a dorit să fie alături de oameni, atunci când se visa educatoare. Crede că nu întâmplător a ajuns să conducă un centru de zi dedicat copiilor cu nevoie speciale.
Era încă studentă în anul al II-lea când Tatiana Duță, Tami cum îi spunem noi, se angaja ca asistent social și începea o carieră în acest domeniu, care astăzi adună 23 de ani de experiență.
DGASPC.Sector 6