Complex de Servicii Sociale Seniori

Clubul Seniorilor "Liviu Rebreanu"

 

 021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

ANUNȚ
Vă informăm că, în acest moment, activitatea la sediile Cluburilor de Seniori este suspendată. Măsura a fost luată pentru a proteja seniorii, categoria cea mai expusă și vulnerabilă în contextul actual. În toată această perioadă, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sector 6 sprijină seniorii prin intermediul consilierii online și a numerelor de telefon puse la dispoziția lor.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sector 6, prin sistemul de servicii sociale alternative de tipul cluburi ale seniorilor, oferă posibilitatea vârstnicilor cu domiciliul în Sectorul 6 de a comunica, socializa, de a se implica în viaţa comunităţii, de a fi puşi în valoare, atât ca indivizi, cât şi prin experienţa lor, de a se simţi utili şi de a avea o viaţă socială activă.

Prin activităţile propuse, proiectul urmăreşte menţinerea sau ameliorarea capacităţilor fizice şi intelectuale ale persoanelor vârstnice, precum şi stimularea participării la viaţa socială.

Încă de la deschiderea primului centru, în noiembrie 2012, în incinta “Clubului Seniorilor” s-au desfăşurat numeroase activităţi şi evenimente la care seniorii din comunitate au participat cu mare entuziasm.

Experienţa de până acum în desfăşurarea unor astfel de proiecte a demonstrat că se impune o extindere a serviciilor cu acest specific pentru persoanele vârstnice. 

Anul 2015 aduce seniorilor din sectorul 6 un sistem integrat de servicii de zi, prin intermediul Complexului de Servicii Sociale Seniori din comunitate.

Seniorii beneficiază de ateliere de lucru manual, activităţi de voluntariat şi recreativ-distractive, de petrecere a zilelor de naştere şi onomastice ale membrilor clubului, precum şi de servicii de consiliere psiho-socială individuală şi de grup, în vederea resocializării şi reactivării vârstnicilor care prezintă risc de tulburări psiho-emoţionale, de marginalizare sau autoexcludere socială.

Activităţile desfăşurate în cadrul cluburilor seniorilor pun accent într-o mai mare măsură pe conştientizarea abordării problematicii complexe a persoanei în vârstă, precum şi pe îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor vârstnice în condiţiile îmbătrânirii active şi în condiţii optime de sănătate.

Persoanele vârstnice interesate să participe la activităţile clubului trebuie să domicilieze în sectorul 6, să aibă vârsta legală de pensionare, conform legii şi să nu sufere de boli contagioase sau psihice care pot afecta integritatea celorlalte persoane care fac parte din grup.

Serviciile sociale cu acest specific la nivelul comunităţii sectorului 6, servicii aflate în subordinea D.G.A.S.P.C. Sector 6, pune în aplicare principiile şi obiectivele propuse în Strategia naţională pentru promovarea îmbătrânirii active şi protecţia persoanelor vârstnice pentru perioada 2015 - 2020 şi a Planului strategic de acţiuni pentru perioada 2015 - 2020.

Date de contact

Adresa de e-mail: office@dgaspc6.com.

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

 Proiectul

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001