Deprinderi de viață independentă – zece adulți cu dizabilități din Sectorul 6 au devenit utili comunității

A venit momentul ca și alții să se bucure de dorința și eforturile de a deveni autonome ale persoanelor cu dizabilități din Sectorul 6.

De curând, micul atelier de croitorie care funcționează în incinta Centrului de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități a distribuit către centrele sociale din comunitate un număr de 10 seturi de lenjerie de pat și 30 de fețe de masă.

Noile articole textile vor face viața mai frumoasă beneficiarilor găzduiți în Centrul pentru Persoane Vârstnice Floare Roșie și în Centrul de Reabilitare și Recuperare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Uverturii.

Activitatea a debutat în luna februarie a acestui an, după ce persoanele cu dizabilități au parcurs un curs de inițiere în operații specifice croitoriei – desenat și tăiat contur, prelucrare la mașină de cusut liniară, prelucrare la mașină de surfilat și de călcat.

Cei considerați pe nedrept o povară pentru societate își dovedesc astfel utilitatea pentru comunitatea în mijlocul căreia se vor integra treptat, ca urmare activităților complexe de pregătire pentru viața independentă.

Nu în ultimul rând, munca folositoare altora a persoanelor cu dizabilități din Sectorul 6 promovează conceptul de autogospodărire la nivelul instituțiilor de asistență socială, având rol de reducere a cheltuielilor și utilizare judicioasă a resurselor de care acestea dispun.

Felicitări celor 10 croitori care au dovedit că pot depăși orice obstacol pentru a deveni autonomi și utili celor din jur.

Înapoi

Data publicării: 15 mai 2024

Descarcă aplicația mobilă de sesizări eSector6!

Google Play
Versiune minimă: Android 8.0

AppStore
Versiune minimă: iOS 13.0

Campanii active

Servicii medicale gratuite pentru Bucureșteni, prin proiectul SAFE

Află mai multe despre SAFE

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

 119 - numărul unic pentru copii

 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO escim DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001 DGASPC Sector 6 este certificată ISO 37001

 

 

 

Website realizat în cadrul proiectului “Primărie fără hârtie II – Digitalizarea DGASPC Sector 6 prin soluție informatică inovativă ca măsură de simplificare administrativă și de optimizare a furnizării serviciilor de asistență socială pentru cetățeni” Cod SMIS 153535 în cadrul Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Site realizat în cadrul proiectului POCA