”6 to Dream” – s-a deschis clubul adolescenților îngrijiți în sistem rezidențial pe raza Sectorului 6.

Tinerii îngrijiți în centrele de tip familial de pe raza Sectorului 6 au la dispoziție un spațiu numai al lor.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului, azi, 20 noiembrie 2023, s-a inaugurat programul ”6 to Dream”, destinat pregătirii pentru viața independentă a adolescenților lipsiți de ocrotire părintească.

În locația din Aleea Istru nr. 4, peste 25 de tineri, beneficiari ai Centrului Acasă sau ai Complexului Apartamente de Tip Familial, s-au reunit pentru a se familiariza cu noul spațiu și dotările lui.

Întâlnirea a constat dintr-o serie de ateliere de creație și jocuri axate pe dezvoltarea personală a participanților, cu sprijinul realității virtuale și al unei table interactive, cu ajutorul cărora participanții au explorat noi modalități de autocunoaștere și dezvoltare. Evenimentul a fost susținut de activități de pictură pe pânză înrămată, un recital de voce și chitară și un bufet pe gustul tuturor.

Noul club va funcționa în fiecare zi de luni, în intervalul 09.00 – 17.00, adolescenții având posibilitatea de a-și alege propriul program, dar și temele de discuție sau activitățile prin intermediul cărora vor fi mai pregătiți pentru viața de adult.

Conceput ca un spațiu liber de discuții și schimb de experiență, ”6 to Dream” îi va provoca pe participanți la un dialog pe diverse teme de actualitate precum: educație financiară, relații sociale, pregătire pentru viața independentă, consiliere psihologică și vocațională, cursuri online de abilitare. Pe viitor, acest program va fi extins și la copiii îngrijiți la asistenți maternali sau familii de plasament, care se pregătesc de asemenea pentru a deveni independenți.

Înapoi

Data publicării: 20 nov 2023

Descarcă aplicația mobilă de sesizări eSector6!

Google Play
Versiune minimă: Android 8.0

AppStore
Versiune minimă: iOS 13.0

Campanii active

Servicii medicale gratuite pentru Bucureșteni, prin proiectul SAFE

Află mai multe despre SAFE

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

 119 - numărul unic pentru copii

 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2023 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO escim DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001 DGASPC Sector 6 este certificată ISO 37001

 

 

 

Website realizat în cadrul proiectului “Primărie fără hârtie II – Digitalizarea DGASPC Sector 6 prin soluție informatică inovativă ca măsură de simplificare administrativă și de optimizare a furnizării serviciilor de asistență socială pentru cetățeni” Cod SMIS 153535 în cadrul Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Site realizat în cadrul proiectului POCA