”Aripi spre viitor” – o campanie de informare a cetățenilor Sectorului 6 în Parcul Drumul Taberei, la West Side Flower Fest

Specialiștii proiectului ”Aripi spre viitor”, derulat pe raza Sectorului 6, au discutat în perioada  31 mai - 2 iunie 2024, cu vizitatorii Parcului Drumul Taberei.

În cadrul Festivalului West Side Flower Fest, organizat de Primăria Sectorului 6, persoanele care nu au definitivat cele 10 clase obligatorii au avut ocazia de a afla că au o nouă șansă.

Cu activități și servicii specifice programelor de a tip A doua șansă, ”Aripi spre viitor” le oferă oportunitatea de a reveni pe băncile școlilor în unități de învățământ de stat, cu un program flexibil și diplomă recunoscută de Ministerul Educației.

Materialele de promovare și informare distribuite în cadrul acțiunii i-au ajutat pe potențialii beneficiari să afle mai multe despre acest proiect.

Printre beneficiarii acestui program de tip ”A doua șansă” se pot număra copii, tineri, părinți, membri ai familiilor cu copii, tutori ai copiilor și tinerilor, persoane care au în grijă copii cu părinți plecați la muncă în străinătate sau persoane de etnie romă.

În afara posibilității de a relua cursurile abandonate, proiectul mai oferă celor care se înscriu consiliere pe probleme familiale și sociale, sprijin în găsirea unui loc de muncă mai bine plătit, sfaturi utile în plan personal și educațional.

Persoanele din Sectorul 6 interesate de aceste servicii gratuite sunt rugate să ne apeleze la 021.9970, zilnic în intervalul orar 08.00 – 20.00.

Proiectul ”Aripi spre viitor” a debutat în urmă cu 3 ani, fiind finanțat din fonduri europene nerambursabile, în cadrul Programului Operațional Capital Uman, Axa Prioritară 6 – Educație și competențe, Cod Proiect 135937.

Pestre 500 de persoane au beneficiat în această perioadă de facilitățile puse la dispoziție de acest program, reușind să revină la școală și să facă pași importanți spre obținerea diplomei dorite.

Înapoi

Data publicării: 4 iun 2024

Descarcă aplicația mobilă de sesizări eSector6!

Google Play
Versiune minimă: Android 8.0

AppStore
Versiune minimă: iOS 13.0

Campanii active

Servicii medicale gratuite pentru Bucureșteni, prin proiectul SAFE

Află mai multe despre SAFE

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

 119 - numărul unic pentru copii

 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO escim DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001 DGASPC Sector 6 este certificată ISO 37001

 

 

 

Website realizat în cadrul proiectului “Primărie fără hârtie II – Digitalizarea DGASPC Sector 6 prin soluție informatică inovativă ca măsură de simplificare administrativă și de optimizare a furnizării serviciilor de asistență socială pentru cetățeni” Cod SMIS 153535 în cadrul Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Site realizat în cadrul proiectului POCA