Canicula: Ce e bine să știm și ce trebuie să facem!

Canicula poate reprezenta un pericol semnificativ pentru sănătatea fiecăruia. Este important ca toți să fim informați și pregătiți pentru a face față temperaturilor ridicate. Iată câteva sfaturi și recomandări oferite de medicii Centrului de Sănătate “Sfântul Nectarie”:

Recomandări pentru a face față caniculei:

  • Hidratarea este esențială. Trebuie să consumăm suficientă apă pe parcursul zilei, chiar dacă nu apare senzația de sete. Este bine să evităm băuturile alcoolice și cele cu cafeină, deoarece acestea pot duce la deshidratare.
  • Îmbrăcămintea adecvată ajută la protejarea de căldură. Se recomandă purtarea hainelor ușoare, largi și de culoare deschisă, preferabil din materiale naturale precum bumbacul.
  • Evitarea expunerii directe la soare în orele de vârf, între 11:00 și 16:00, este crucială. Dacă trebuie să ieșim afară, se recomandă protejarea capului cu o pălărie și utilizarea cremei de protecție solară cu factor ridicat.
  • Răcorirea locuinței este la fel de importantă. Ferestrele și draperiile trebuie închise în timpul zilei pentru a menține răcoarea, iar ventilatoarele sau aparatele de aer condiționat sunt utile pentru a menține o temperatură confortabilă.
  • Activitățile fizice intense sunt de evitat în timpul celor mai calde ore ale zilei. Exercițiile fizice ar trebui făcute dimineața devreme sau seara târziu, când temperaturile sunt mai scăzute.
  • Recunoașterea semnelor de epuizare termică este importantă: dacă apar amețeli, slăbiciuni, transpirații abundente sau dureri de cap, se recomandă retragerea într-un loc răcoros, hidratarea și odihna.
  • Recomandări ale medicilor:
  • Monitorizați semnele de insolație: Dacă apar simptome precum temperatură corporală foarte ridicată, piele uscată și fierbinte, confuzie sau pierderea cunoștinței, trebuie solicitat imediat ajutor medical.
  • Aveți grijă de cei vulnerabili: Verificați frecvent copiii, vârstnicii și persoanele cu afecțiuni cronice pentru a vă asigura că sunt în siguranță și hidratați.

Canicula poate avea efecte grave asupra sănătății, dar, cu măsurile adecvate, se pot reduce riscurile.

Pentru progrămări sună la 031.9593 sau completează formularul pentru programare online și te sunăm noi.

 

Centrul de Sănătate “Sfântul Nectarie” este o unitate medicală aflată în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 și a Primăriei Sectorului 6, unde cetăţenii pot beneficia de consultații și tratamente medicale de calitate decontate prin CASMB, iar persoanele cu venituri mici din comunitate, au parte de servicii medicale gratuite sau cu plată parțială.

Înapoi

Data publicării: 3 iun 2024

Descarcă aplicația mobilă de sesizări eSector6!

Google Play
Versiune minimă: Android 8.0

AppStore
Versiune minimă: iOS 13.0

Campanii active

Servicii medicale gratuite pentru Bucureșteni, prin proiectul SAFE

Află mai multe despre SAFE

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

 119 - numărul unic pentru copii

 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO escim DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001 DGASPC Sector 6 este certificată ISO 37001

 

 

 

Website realizat în cadrul proiectului “Primărie fără hârtie II – Digitalizarea DGASPC Sector 6 prin soluție informatică inovativă ca măsură de simplificare administrativă și de optimizare a furnizării serviciilor de asistență socială pentru cetățeni” Cod SMIS 153535 în cadrul Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Site realizat în cadrul proiectului POCA