Centrul Nemo, locul unde tu ești acasă - un nou proiect social cu finanțare europeană nerambursabilă în Sectorul 6

Centrul de zi pentru consiliere și sprijin pentru părinți și copii Nemo este numele unui nou proiect social implementat pe raza Sectorului 6.

Realizat în cadrul parteneriatului dintre Fundația Estuar, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 și Asociația Four Change, centrul are ca obiectiv general creșterea accesului și participării copiilor din comunitate, inclusiv cu dizabilități, aflați în situații de risc de separare de familie sau din sistemul de protecție socială, la servicii comunitare integrate de sprijin multidisciplinar.

Proiectul urmărește prevenirea separării de familie și facilitarea reintegrării în mediul familial și comunitar, oferind fiecărui copil beneficiar, dar și familiei acestuia, un pachet de servicii care promovează incluziunea, responsabilizarea și participarea activă.

În cadrul noului centru se vor oferi servicii precum:

  • consiliere psihologică;
  • suport emoțional;
  • asistență și terapii de recuperare pentru copii cu dizabilități;
  • suport pentru dezvoltarea abilităților de viață independentă;
  • activități de socializare și petrecere a timpului liber;
  • reintegrare familială și comunitară;
  • informare și consiliere juridică pentru părinți, tutori și aparținători;
  • orientare vocațională;
  • măsuri de acompaniere a familiilor;
  • informare, sensibilizare și conștientizare a problemelor și factorilor de risc, inclusiv consumul de droguri în rândul elevilor, care pot duce la separarea copilului de familie.

Beneficiari ai proiectului sunt 270 de copii din Sectorul 6, din care 255 de copii aflați în situații de risc de separare de familie si 15 copii din sistemul de protecție specială. Copiii cu dizabilități incluși în proiect vor primi servicii specializate de recuperare și integrare socială în cadrul noului centru.

Proiectul reprezintă o investiție în infrastructura de asistență socială, oferind soluții accesibile si sigure pentru îngrijirea copiilor în timpul orelor de lucru ale părinților, într-un mediu sigur si stimulativ.

Activitățile vor contribui la reducerea riscului de separare a copiilor de părinți, prevenind situații de risc social precum excluziunea, abandonul școlar sau delincvența juvenilă.

Centrul de zi pentru consiliere și sprijin pentru părinți și copii Nemo – Cod SMIS 328617 este finanțat din fonduri europene în carul  Apelului PIDS/403/PIDS_P5/OP4/ESO4.11/PIDS_A23 - Servicii comunitare pentru copii și familii în vederea prevenirii separării și în vederea susținerii reintegrării în familie a copiilor proveniți din sistemul de protecție specială - Regiunea mai dezvoltata București-Ilfov.

Proiectul a debutat în luna februarie a anului 2025 și se va derula pe durata a 3 ani. Fundația Estuar este lider al proiectului, având ca parteneri DGASPC Sector 6 și Asociația Four Change.

Valoare totală a proiectului este de 9.942.909,20 lei, din care 9.869.985,55 lei reprezintă fonduri europene nerambursabile.

Înapoi

Data publicării: 14 apr 2025

Descarcă aplicația mobilă de sesizări eSector6!

Google Play
Versiune minimă: Android 8.0

AppStore
Versiune minimă: iOS 13.0

Campanii active

Servicii medicale gratuite pentru Bucureșteni, prin proiectul SAFE

Află mai multe despre SAFE

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

 119 - numărul unic pentru copii

 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2025 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO escim DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001 DGASPC Sector 6 este certificată ISO 37001

 

 

 

Website realizat în cadrul proiectului “Primărie fără hârtie II – Digitalizarea DGASPC Sector 6 prin soluție informatică inovativă ca măsură de simplificare administrativă și de optimizare a furnizării serviciilor de asistență socială pentru cetățeni” Cod SMIS 153535 în cadrul Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Site realizat în cadrul proiectului POCA