Consultații și Radiografii GRATUITE la Centrul de Sănătate „Sfântul Nectarie”

Peste 4200 de persoane au fost incluse în programul SAFE – Sănătate, Accesibilitate, Facilitate, Educație, destinat screening-ului de sănătate generală. Dintre acestea, mai mult de 400 sunt de etnie romă.

Prin programul SAFE, 1700 de persoane vulnerabile au beneficiat de consultații medicale GRATUITE la specialitatea medicină internă. Aceste consultații au inclus evaluări ale stării de sănătate, recomandări pentru investigații necesare și planuri de tratament personalizate. Programul ajută la identificarea timpurie a problemelor de sănătate, prevenind evoluția acestora în afecțiuni mai grave și dificil de tratat. Astfel, 1600 de persoane au primit recomandări pentru specialități medicale precum cardiologie, diabetologie, pneumologie, gastroenterologie, ortopedie și endocrinologie.

De asemenea, 900 de beneficiari au efectuat radiografii GRATUITE din cele 950 recomandate în cadrul consultațiilor. Având în vedere profilul beneficiarilor, cu venituri reduse sau inexistente, alimentație precară și grad de sărăcie ridicat, acest program de screening contribuie semnificativ la prevenirea și reducerea riscului de îmbolnăvire.

Proiectul SAFE, coordonat de Ministerul Sănătății și derulat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 în parteneriat cu Fundația Estuar și Centrul Multifuncțional de Sănătate Sfântul Nectarie, este finanțat prin programul „Provocări în sănătatea publică la nivel european” – Mecanismul Financiar SEE 2014-2021.

Dacă ai domiciliul în București și îndeplinești una din următoarele condiții:

  • Vârstnic (peste 62 de ani femeie și peste 65 de ani bărbat);
  • Deții certificat de încadrare în grad de handicap;
  • Persoană de etnie romă;
  • Aflat în risc de sărăcie;
  • Singur și ai probleme de sănătate;
  • Persoană care provine din sistemul de protecție a copilului;
  • Persoană fără adăpost.

Vino și înscrie-te în proiect!

Dacă printre cei din jurul tău sunt persoane aparținând unor categorii vulnerabile, sfătuiește-i să se îndrepte fără ezitare către Centrul de sănătate multifuncțional Sfântul Nectarie.

În continuare vă puteți înscrie și beneficia de servicii medicale gratuite.

Află cum te poți înscrie!

Detalii la 021.9970 sau  pe safe.dgaspc6.ro.

La Centrul de Sănătate ”Sfântul Nectarie”, din Bulevardul Uverturii nr. 81 Sector 6, îți oferim un consult GRATUIT la medicul specialist, asistență și consiliere medicală. Printre investigațiile care însoțesc consultația din cadrul proiectului SAFE se află și depistarea afecțiunilor pulmonare iar la nevoie poți beneficia, în baza recomandărilor medicului, de o radiografie GRATUITĂ.

Proiectul este coordonat de Ministerul Sănătății și derulat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, în parteneriat cu Fundația Estuar și Centrul Multifuncțional de Sănătate Sfântul Nectarie, fiind finanțat prin programul ”Provocări în sănătatea publică la nivel european” – Mecanismul Financiar SEE 2014-2021”

Proiectul se va derula pe o perioadă de 18 luni, având un buget total de 1.000.000 Euro.

Pentru  mai  multe detalii  referitoare la granturile SEE şi norvegiene, vă rugăm să vizitaţi http://ro-sanatate.ms.rowww.eeagrants.orgwww.eeagrants.ro sau www.norwaygrants.ro.

Înapoi

Data publicării: 22 mai 2024

Descarcă aplicația mobilă de sesizări eSector6!

Google Play
Versiune minimă: Android 8.0

AppStore
Versiune minimă: iOS 13.0

Campanii active

Servicii medicale gratuite pentru Bucureșteni, prin proiectul SAFE

Află mai multe despre SAFE

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

 119 - numărul unic pentru copii

 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO escim DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001 DGASPC Sector 6 este certificată ISO 37001

 

 

 

Website realizat în cadrul proiectului “Primărie fără hârtie II – Digitalizarea DGASPC Sector 6 prin soluție informatică inovativă ca măsură de simplificare administrativă și de optimizare a furnizării serviciilor de asistență socială pentru cetățeni” Cod SMIS 153535 în cadrul Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Site realizat în cadrul proiectului POCA