De ziua lor, copiii cu dizabilități din Sectorul 6 ne spun că au nevoie de sprijinul celor din jur

Cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități, celebrată în fiecare an la data de 3 decembrie, copiii din Sectorul 6 care aparțin acestei categorii sociale au organizat activități de conștientizare și sensibilizare a opiniei publice. Îngrijiți în centrele de zi, de tip familial sau internat din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, copiii cu dizabilități au transmis, alături de specialiștii care se ocupă de reabilitarea lor, că au nevoie de sprijinul celor din jur pentru a se integra în societate și a se bucura de întregul lor potențial. La atelierele de creație, sesiunile de recuperare și întâlnirile cu părinții organizate în această perioadă, s-a pus accentul pe lucrul în echipă, pe activitățile de grup și promovarea comunicării între copiii cu dizabilități, aparținători, specialiști și societatea civilă.

În centrele sociale de pe raza Sectorului 6 primesc servicii de specialitate copiii cu tulburări din spectrul autist, deficiențe de auz, afecțiuni sau disfuncții neuropsihice sau neuro-psihomotorii etc.

Cu toții sunt susținuți la nivel multidisciplinar în scopul recuperării, abilitării pentru viața în școală și comunitate, adaptării și integrării în societate.

Pe raza Sectorului 6, peste 1300 de copii se află în evidențele autorităților.

În 1992 Adunarea Generală a ONU a făcut apel la statele membre să marcheze pe data de 3 decembrie Ziua Mondială a Persoanelor cu Dizabilităţi pentru ca aceste persoane să fie tot mai mult integrate în societate (Rezoluţia 47/88). Astfel, Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi are ca obiectiv promovarea înţelegerii problemelor legate de dizabilitate şi mobilizarea susţinerii demnităţii, drepturilor şi bunăstării persoanelor cu dizabilităţi.

Înapoi

Data publicării: 3 dec 2023

Descarcă aplicația mobilă de sesizări eSector6!

Google Play
Versiune minimă: Android 8.0

AppStore
Versiune minimă: iOS 13.0

Campanii active

Servicii medicale gratuite pentru Bucureșteni, prin proiectul SAFE

Află mai multe despre SAFE

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

 119 - numărul unic pentru copii

 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO escim DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001 DGASPC Sector 6 este certificată ISO 37001

 

 

 

Website realizat în cadrul proiectului “Primărie fără hârtie II – Digitalizarea DGASPC Sector 6 prin soluție informatică inovativă ca măsură de simplificare administrativă și de optimizare a furnizării serviciilor de asistență socială pentru cetățeni” Cod SMIS 153535 în cadrul Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Site realizat în cadrul proiectului POCA