Copiii și drepturile lor, la Conacul Golescu-Grant din Sectorul 6

Azi, 20 noiembrie 2023, Ziua Internațională a Drepturilor Copilului a fost întâmpinată la Conacul Golescu-Grant din Sectorul 6 cu o invitație la dialog adresată adolescenților din comunitate.

S-au organizat două ateliere cu rol de informare și schimb de opinii în ceea ce privește drepturile fundamentale ale copiilor, așa cum sunt ele prevăzute în Convenția Organizației Națiunilor Unite.

Fiecare dintre cei 28 de participanți a conceput un discurs cu privire la drepturile copilului, care sunt acestea, unde le găsim expuse succint și cui putem cere ajutorul atunci când sunt încălcate. A doua provocare adresată adolescenților a constat în crearea unui afiș pe care l-au prezentat și comentat pe rând, în fața auditoriului.

Întâlnirea s-a încheiat cu expunerea afișelor realizate de adolescenți și o serie de discuții libere privind drepturile copilului și respectarea lor în societatea noastră.

Evenimentul a fost organizat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 în parteneriat cu Fundația Salvați Copiii.

Informarea copiilor și adolescenților cu privire la drepturile fundamentale de care se bucură are un rol important în combaterea și prevenirea actelor de exploatare, abuz sau neglijare la care aceștia sunt sau pot fi supuși, consideră organizatorii.

Campania de promovare a drepturilor copilului în Sectorul 6 este susținută și de Serviciul de Telecomunicații Speciale, care în această seară, între orele 20.00 – 24.00, va ilumina în albastru turnul de comunicații din apropierea Lacului Morii.

Înapoi

Data publicării: 20 nov 2023

Descarcă aplicația mobilă de sesizări eSector6!

Google Play
Versiune minimă: Android 8.0

AppStore
Versiune minimă: iOS 13.0

Campanii active

Servicii medicale gratuite pentru Bucureșteni, prin proiectul SAFE

Află mai multe despre SAFE

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

 119 - numărul unic pentru copii

 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2023 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO escim DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001 DGASPC Sector 6 este certificată ISO 37001

 

 

 

Website realizat în cadrul proiectului “Primărie fără hârtie II – Digitalizarea DGASPC Sector 6 prin soluție informatică inovativă ca măsură de simplificare administrativă și de optimizare a furnizării serviciilor de asistență socială pentru cetățeni” Cod SMIS 153535 în cadrul Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Site realizat în cadrul proiectului POCA