Când dizabilitatea nu te oprește să câștigi - Alex din Sectorul 6 este, de azi, campion

Un tânăr cu dizabilități din Sectorul 6 a reușit să fie primul la finalul unei competiții de tenis de masă, infirmând încă o dată prejudecățile legate de această categorie socială.

Azi, 11 mai 2024, Concursul National "Comunicam prin gest, culoare și mișcare", desfășurat în perioada 9-12 mai 2024 la Liceul Tehnologic Special Bivolarie, din Suceava, i-a conferit lui Alex premiul I drept răsplată pentru talent, efort și perseverență.

În vârstă de 16 ani, adolescentul este beneficiar al Complexului de Servicii Sociale pentru Copii cu Dizabilități “Istru”, acolo unde este ajutat să se recupereze și să devină un adult autonom.

Îi place sportul, dar și matematica, fiind deținătorul locului I la olimpiada de matematică de anul trecut dedicată copiilor speciali.

Tenis de masă
a învățat de la domnul educator al centrului, care este și profesor de sport și care a adăugat un nou element de atracție și dezvoltare în atmosfera familială a centrului din Aleea Istru.

Munca depusă și susținerea pentru practicarea unei pasiuni care îi dă încredere în forțele proprii l-au ajutat pe adolescent să învingă în cadrul concursului cu mingea de celuloid.

Sprijinit de familie, colegi și specialiști, Alex privește fără teamă spre viitor, așteptând noi succese la competițiile dedicate copiilor și adolescenților cu dizabilități.

Înapoi

Data publicării: 11 mai 2024

Descarcă aplicația mobilă de sesizări eSector6!

Google Play
Versiune minimă: Android 8.0

AppStore
Versiune minimă: iOS 13.0

Campanii active

Servicii medicale gratuite pentru Bucureșteni, prin proiectul SAFE

Află mai multe despre SAFE

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

 119 - numărul unic pentru copii

 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO escim DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001 DGASPC Sector 6 este certificată ISO 37001

 

 

 

Website realizat în cadrul proiectului “Primărie fără hârtie II – Digitalizarea DGASPC Sector 6 prin soluție informatică inovativă ca măsură de simplificare administrativă și de optimizare a furnizării serviciilor de asistență socială pentru cetățeni” Cod SMIS 153535 în cadrul Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Site realizat în cadrul proiectului POCA