Dizabilitatea – un obstacol ce poate fi depășit

Ieșiri în comunitate sau activități de recuperare și abilitare în cadrul unui centru de zi specializat fac parte din oportunitățile de pregătire pentru viața independentă pe care adulții cu dizabilități din Sectorul 6 le accesează zilnic.

Sub supravegherea specialiștilor, beneficiarii Centrului de Abilitare și Reabilitare pentru Persoanele Adulte cu Dizabilități "Uverturii" învață lucruri noi, care îi vor ajuta să se descurce singuri în societate.

Pentru toți este important să relaționeze corect cu prestatorii de servicii precum frizerul sau vânzătorul, să știe valoarea banilor, să afle pașii pe care urmează să îi facă până la dobândirea autonomiei.

Vizitele repetate la Centrul de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilităţi le permit să cunoască persoane cu același istoric medical care au reușit să se integreze în societate și să fie pregătiți pentru provocările care vor urma.

Programul de pregătire pentru viața independentă este unul complex, ieșirile în comunitate fiind completate de activități specifice derulate în incinta centrului unde sunt găzduiți.

Activitățile au nevoie de susținerea comunității din care adulții cu dizabilități fac parte, atitudinea pozitivă a cetățenilor și dorința de a-i accepta în mijlocul lor constituind un suport moral important.

Cu eforturi și sprijin specializat, un vis frumos va deveni realitate pentru cei care au nevoie de o mână întinsă și un gest de încurajare din partea tuturor.

Înapoi

Data publicării: 14 mai 2024

Descarcă aplicația mobilă de sesizări eSector6!

Google Play
Versiune minimă: Android 8.0

AppStore
Versiune minimă: iOS 13.0

Campanii active

Servicii medicale gratuite pentru Bucureșteni, prin proiectul SAFE

Află mai multe despre SAFE

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

 119 - numărul unic pentru copii

 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO escim DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001 DGASPC Sector 6 este certificată ISO 37001

 

 

 

Website realizat în cadrul proiectului “Primărie fără hârtie II – Digitalizarea DGASPC Sector 6 prin soluție informatică inovativă ca măsură de simplificare administrativă și de optimizare a furnizării serviciilor de asistență socială pentru cetățeni” Cod SMIS 153535 în cadrul Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Site realizat în cadrul proiectului POCA