Protecția copilului - parteneriate în domeniul serviciilor adresate copiilor – un seminar european la București

În perioada 30 septembrie 2024 – 1 octombrie 2024, are loc incinta JW Marriott Bucharest Grand Hotel, seminarul european cu tema ”Protecția copilului - parteneriate în domeniul serviciilor adresate copiilor”, organizat de European Social Network și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6.

Peste 150 de experți, factori de decizie, reprezentanți ai serviciilor sociale, practicieni și persoane cu experiență din 22 de state europene participă la acest eveniment organizat în premieră în România.

Subiectul central al discuțiilor de la București îl reprezintă protecția copilului, cu accent pe coordonarea între serviciile sociale oferite de actorii publici și privați,  prevenirea, identificarea timpurie și referințele în serviciile sociale, participarea copiilor la deciziile care îi privesc.

Prin schimbul de bune practici, invitații din întreg spațiul european își propun să pună în aplicare protecția integrată a copiilor în cadrul serviciilor publice și al organizațiilor non-guvernamentale.

Seminarul reprezintă, de asemenea, o oportunitate de a dezbate inițiativele UE precum Garanția europeană pentru copii și Recomandarea Comisiei Europene privind protecția integrată a copilului, adoptată recent.

”Concluziile cercetărilor noastre indică o lipsă semnificativă de familii de plasament în multe țări europene – o problemă care necesită rezolvare, astfel încât copiii să poată fi crescuți  în comunitate. Ei au nevoie de relații stabile și îngrijire de calitate, în timp ce schimbările frecvente ale familiei de plasament le afectează negativ dezvoltarea. Trebuie să oferim copilului din sistemul de protecție o măsură de plasament familial stabil, în toată Europa, iar pentru aceasta cooperarea este esențială.” - a declarat domnul Alfonso Lara-Montero, CEO al European Social Network.

Sunt familiar cu acest tip de rețea, care promovează bune practici la nivelul Uniunii Europene. Puterea ei este fantastică pentru că facilitează schimbul de informații și îmbunătățirea permanentă a modului de lucru. Înainte să fiu politician, am lucrat în societatea civilă. Știu cât de grele sunt proiectele sociale, iar impactul trebuie măsurat pe termen lung. Noi, în Sectorul 6, prin DGASPC, îmbunătățim în permanență politicile în domeniu, facem schimb de experiență și ținem cont de standardele europene, a declarat primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, prezent la eveniment. 

Suntem conștienți că asistența socială, ca profesie, nu e un domeniu atât de atractiv, mai ales pentru tineri. Dar avem nevoie de oameni bine pregătiți. Când am devenit parte a rețelei europene, am pus această problemă. Noi, în Sectorul 6, colaborăm bine atât cu primăria, cât și cu societatea civilă, cu ONG-urile, colectăm încontinuu feedback, iar această abordare îmbunătățește calitatea serviciilor sociale, a subliniat Gabriela Schmutzer, directorul DGASPC Sector 6.

European Social Network este o rețea europeană destinată serviciilor sociale. Are 125 de membri din 25 de țări. Cuprinde agenții guvernamentale, departamente de asistență socială și ONG-uri. DGASPC Sector 6 este parte a acestei rețele încă din 2019 și an de an participă la competiții de profil și seminarii organizate în Europa, pe diverse teme.

Evenimentul de la București este organizat în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, UNICEF România, Banca Mondială România,  Salvați Copiii România, Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copii.

Înapoi

Data publicării: 30 sep 2024

Descarcă aplicația mobilă de sesizări eSector6!

Google Play
Versiune minimă: Android 8.0

AppStore
Versiune minimă: iOS 13.0

Campanii active

Servicii medicale gratuite pentru Bucureșteni, prin proiectul SAFE

Află mai multe despre SAFE

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

 119 - numărul unic pentru copii

 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO escim DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001 DGASPC Sector 6 este certificată ISO 37001

 

 

 

Website realizat în cadrul proiectului “Primărie fără hârtie II – Digitalizarea DGASPC Sector 6 prin soluție informatică inovativă ca măsură de simplificare administrativă și de optimizare a furnizării serviciilor de asistență socială pentru cetățeni” Cod SMIS 153535 în cadrul Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Site realizat în cadrul proiectului POCA