Grădinăritul, o rază de speranță într-un adăpost de noapte

În adăpostul de noapte din Sectrul 6, locuitorii au găsit o sursă neașteptată de speranță și liniște: grădinăritul. Într-o lume adesea tulburată de incertitudini, activitățile de grădinărit oferă o ancoră de stabilitate și un scop comun pentru cei care trăiesc aici.

Adăpostul a transformat o mică bucată de teren într-o grădină vibrantă. Deși spațiul nu este mare, locuitorii și personalul adăpostului au reușit să cultive roșii și căpșuni. Cu toate că primele recolte de căpșuni au fost modeste, acest lucru nu le-a descurajat pe persoanele implicate. Cu multă răbdare și dedicare, ei speră ca la următoarea recoltă să obțină o producție mai bogată. Roșiile, pe de altă parte, au început abia acum să se coacă, promițând o recoltă generoasă. Entuziasmul este vizibil în ochii celor care au pus atât de mult suflet în această grădină. Fiecare plantă reprezintă mai mult decât o simplă sursă de hrană; ea simbolizează efortul comun, perseverența și speranța pentru un viitor mai bun.

Pentru cei care trăiesc aici, grădinăritul nu este doar o activitate recreativă, ci și o formă de terapie. Îngrijirea plantelor aduce un sentiment de realizare și contribuie la bunăstarea mentală a locuitorilor. Într-o viață marcată de instabilitate, aceste mici succese sunt de o valoare inestimabilă.Pe măsură ce sezonul de recoltare avansează, așteptările cresc și speranțele se înmulțesc. Roșiile și căpșunile din grădina adăpostului din Sectorul 6 nu sunt doar produse agricole; ele sunt simboluri ale renașterii și ale unei comunități care crește împreună, plantă cu plantă. Grădina din acest adăpost de noapte ne arată că, indiferent de circumstanțe, cu puțină perseverență și colaborare, se pot crea colțuri de paradis chiar și în cele mai neașteptate locuri.

Aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, Adăpostul de noapte oferă beneficiarilor servicii de gazduire temporară în vederea depăşirii situaţiilor de dificultate, prevenirii şi combaterii riscului de excluziune socială, promovării incluziunii sociale şi creşterii calităţii vieţii.

Înapoi

Data publicării: 10 iul 2024

Descarcă aplicația mobilă de sesizări eSector6!

Google Play
Versiune minimă: Android 8.0

AppStore
Versiune minimă: iOS 13.0

Campanii active

Servicii medicale gratuite pentru Bucureșteni, prin proiectul SAFE

Află mai multe despre SAFE

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

 119 - numărul unic pentru copii

 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO escim DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001 DGASPC Sector 6 este certificată ISO 37001

 

 

 

Website realizat în cadrul proiectului “Primărie fără hârtie II – Digitalizarea DGASPC Sector 6 prin soluție informatică inovativă ca măsură de simplificare administrativă și de optimizare a furnizării serviciilor de asistență socială pentru cetățeni” Cod SMIS 153535 în cadrul Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Site realizat în cadrul proiectului POCA