Hello, suntem cei mai tari! - Săptămâna Națională a Voluntarului, sărbătorită prin ochii creativi ai persoanelor cu dizabilități și voluntarii Sectorului 6

Săptămâna Națională a Voluntarului aduce în prim-plan unul dintre cele mai frumoase evenimente, în care sentimentele de emoție și bucurie au fost resimțite astăzi în Parcul Linei, cea mai recentă oază verde din Sectorul 6. Aici, comunitatea acestui sector a organizat un eveniment deosebit, plin de culoare și importanță.

Cinci dintre voluntarii din comunitate s-au întâlnit cu beneficiarii Centrului de Zi pentru Persoane Adulți cu Dizabilități pentru a sărbători împreună spiritul voluntariatului și pentru a împărtăși experiențe, prin intermediul artei păpușarului.

Atmosfera a fost una caldă și prietenoasă încă de la început, iar salutul tradițional "Hello! Suntem cei mai tari!" a fost primul pas spre crearea unei legături strânse între participanți. Fiecare persoană și-a prezentat hobby-urile și pasiunile, descoperind astfel lucruri noi unii despre alții și întărind legăturile deja existente.

Sub îndrumarea plină de pasiune a Nicoletei Codorean, un instructor dedicat din cadrul Asociației Marriolle, cele două grupuri s-au unit rapid. Atmosfera plină de entuziasm a fost încălzită și mai mult de prezența asistentului său patruped, Benny, care a adus un zâmbet larg pe fețele tuturor participanților. Împreună, au străbătut fiecare colț al noului parc, împărtășind bucuria și creativitatea, într-un mod captivant.

Activitățile au fost împărțite cu grijă în două sesiuni pline de creativitate și dinamică. În prima sesiune, numită "Prin Ochii Lor", participanții au fost îndemnați să aducă la viață personaje și decoruri vii în parc. Cu ochi construiți pe betișoare, fiecare creație a prins viață în moduri unice și captivante. Momentele au fost înregistrate în fotografii, păstrând astfel amintiri unice și memorabile ale zilei.

A doua activitate a fost o călătorie în lumea păpușilor din hârtie. Beneficiarii și voluntarii s-au adunat împreună pentru a crea păpuși pline de personalitate și farmec. Cu fiecare îndemn și sfat generos, conexiunile s-au întărit și imaginațiile s-au desfășurat. Împărtășind tehnici și trucuri, au creat nu doar păpuși, ci și o legătură puternică între toți cei implicați, învățând unii de la alții într-un mod plin de inimă și spirit de echipă.

Evenimentul a avut în centrul său promovarea egalității de gen și a șanselor, reafirmând importanța incluziunii și integrării tuturor în societate. A fost o zi plină de bucurie, învățare și prietenie, care va rămâne vie în amintirile tuturor participanților.

Înapoi

Data publicării: 15 mai 2024

Descarcă aplicația mobilă de sesizări eSector6!

Google Play
Versiune minimă: Android 8.0

AppStore
Versiune minimă: iOS 13.0

Campanii active

Servicii medicale gratuite pentru Bucureșteni, prin proiectul SAFE

Află mai multe despre SAFE

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

 119 - numărul unic pentru copii

 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO escim DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001 DGASPC Sector 6 este certificată ISO 37001

 

 

 

Website realizat în cadrul proiectului “Primărie fără hârtie II – Digitalizarea DGASPC Sector 6 prin soluție informatică inovativă ca măsură de simplificare administrativă și de optimizare a furnizării serviciilor de asistență socială pentru cetățeni” Cod SMIS 153535 în cadrul Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Site realizat în cadrul proiectului POCA