Cioc, Cioc! Bucurie la ușă: livrarea de suflet, Glovo

Într-o zi obișnuită de livrări prin intermediul platformei Glovo, povestea domnului Costel ne-a emoționat profund.

Beneficiar al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 din martie 2024, domnul Costel trăiește o viață marcată de provocări, dar și de o puternică dorință de a merge înainte. În vârstă de 50 ani, destinul său a fost schimbat dramatic în 2001, când a fost diagnosticat cu sarcom la coapsa stângă. Părinții săi au vândut locuința pentru a acoperi costurile tratamentului, dar din păcate, în prezent, domnul Costel locuiește singur într-o cameră închiriată, în cartierul Giulești.

De-a lungul anilor, pe lângă pierderea piciorului stâng, domnul Costel a fost diagnosticat cu o multitudine de alte probleme de sănătate, dar cu toate acestea, el rămâne un exemplu de curaj și determinare.

Recent, unul dintre curierii care livrează prin intermediul Glovo a avut plăcerea să-i aducă pachetul pregătit cu grijă în Cantina Sectorului 6. Domnul Costel este deja la a treia interacțiune cu livratorii, iar faptul că știe că periodic o persoană îi bate la ușă pentru a-i aduce ceva bun, pentru el este o mare bucurie și plăcere. Momentul a fost cu adevărat emoționant; privirea recunoscătoare a domnului Costel și cuvintele sale calde de mulțumire ne-au reamintit cât de important este să fim alături unii de alții.

Suntem mândri să menționăm că, prin intermediul Serviciului de Prevenire a Marginalizării Sociale, domnul Costel beneficiază de sprijin pentru chirie, alături de alte forme de ajutor esențiale.

Zilnic, peste 400 de beneficiari din Sectorul 6 primesc hrană proaspătă la Cantina Socială. Recent, ne-am unit forțele cu Glovo pentru a livra această hrană direct celor care au nevoie.

Această inițiativă nu doar răspunde nevoilor imediate, ci susține și activități viitoare. Printre acestea se numără Banca Locală de Alimente Sector 6, un program comunitar care colectează, depozitează și distribuie produse alimentare scoase din circuitul comercial către persoanele aflate în dificultate. Astfel, contribuim la reducerea risipei alimentare și optimizarea cheltuielilor locale.

Mulțumim tuturor celor care fac posibile aceste momente de solidaritate și speranță, mulțumim Glovo pentru suport și pentru umanitate.

Împreună, continuăm să aducem bucurie în viețile celor care au cea mai mare nevoie.

Înapoi

Data publicării: 4 iul 2024

Descarcă aplicația mobilă de sesizări eSector6!

Google Play
Versiune minimă: Android 8.0

AppStore
Versiune minimă: iOS 13.0

Campanii active

Servicii medicale gratuite pentru Bucureșteni, prin proiectul SAFE

Află mai multe despre SAFE

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

 119 - numărul unic pentru copii

 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO escim DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001 DGASPC Sector 6 este certificată ISO 37001

 

 

 

Website realizat în cadrul proiectului “Primărie fără hârtie II – Digitalizarea DGASPC Sector 6 prin soluție informatică inovativă ca măsură de simplificare administrativă și de optimizare a furnizării serviciilor de asistență socială pentru cetățeni” Cod SMIS 153535 în cadrul Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Site realizat în cadrul proiectului POCA