Mămici de pici - Lecții de siguranță pe Internet pentru cei mici

Asemenea unei călătorii pe mare, navigatul pe Internet ascunde numeroase pericole. Care sunt acestea, cum pot fi recunoscute și cum trebuie să procedezi când le întâlnești au aflat azi, 6 iunie 2024, copiii înscriși la centrele de tip afterschool din Sectorul 6.

La sediul Institutului Stefanini, îndrumați de angajații companiei, cei 47 de copii participanți au descoperit importanța protejării informațiilor personale, precum și modalități eficiente de a accesa site-urile și platformele online.

Securitatea cibernetică, au mai aflat școlarii, este și o responsabilitate a utilizatorului, care nu ar trebui să plece la drum fără bagajul de cunoștințe necesar.

Activitățile educative și demonstrațiile practice oferite de specialiști au contribuit, în cadrul întâlnirii de azi, la creșterea conștientizării în rândul tinerilor cu privire la riscurile cibernetice și la măsurile de protecție necesare în mediul digital. Totul pentru o mai bună dezvoltare emoțională a copiilor și un viitor digital mai sigur.

Programul Mămici de pici este derulat în acest an în cadrul parteneriatului dintre Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 și Institutul Stefanini.

Aflat la cea de-a treia ediție, acest proiect al Magazinului Caritabil SocialXchange își propune să pregătească mamele tinere și copiii de vârstă școlară din medii sociale defavorizate ale Sectorului pentru a depăși obstacolele vieții cotidiene și a se integra mai bine în școală și societate.

Înapoi

Data publicării: 6 iun 2024

Descarcă aplicația mobilă de sesizări eSector6!

Google Play
Versiune minimă: Android 8.0

AppStore
Versiune minimă: iOS 13.0

Campanii active

Servicii medicale gratuite pentru Bucureșteni, prin proiectul SAFE

Află mai multe despre SAFE

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

 119 - numărul unic pentru copii

 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO escim DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001 DGASPC Sector 6 este certificată ISO 37001

 

 

 

Website realizat în cadrul proiectului “Primărie fără hârtie II – Digitalizarea DGASPC Sector 6 prin soluție informatică inovativă ca măsură de simplificare administrativă și de optimizare a furnizării serviciilor de asistență socială pentru cetățeni” Cod SMIS 153535 în cadrul Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Site realizat în cadrul proiectului POCA