Mamografie GRATUITĂ la Centrul de Sănătate “Sfântul Nectarie”

Știai că?

1 din 4 cazuri de neoplasm sunt de cancer la sân.

  • Acesta este cel mai frecvent tip de cancer diagnosticat
  • Cancerul mamar este principala cauză a decesului la femei.
  • 90% din cancerele mamare depistate din timp pot fi vindecate.
  • mamografia este singura metodă care evidențiază microcalcificările de la nivelul sânului.

Acum poți face MAMOGRAFIA GRATUIT prin programul SAFE, un proiect coordonat de Ministerul Sănătăţii și implementat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, în parteneriat cu Fundația Estuar și Centrul Multifuncțional de Sănătate Sfântul Nectarie.

Persoane de gen feminin, eligibile pentru Screening Cancer de Sân prin programul SAFE:

  • femei asimptomatice cu vârsta cuprinsă între 50 – 69 de ani
  • femei care nu au fost diagnosticate cu cancer de sân în antecedente
  • femei care nu au efectuat o mamografie în ultimile 12 luni
  • femei cu domiciliul în București

Mamografia reprezintă o metodă de screening a cancerului mamar,  prin care, în timpul unei scanări, cu ajutorul razelor X, se realizează o reconstrucție tridimensională a sânului. Mamografia este principala metodă de depistare precoce a cancerului de sân.

Mamografia digitală cu tomosinteză este o metodă avansată și eficientă pentru depistarea precoce a tumorilor mamare, inclusiv a celor de mici dimensiuni, oferind avantaje semnificative față de mamografia tradițională.

Beneficiile mamografiei digitale cu tomosintez
ă

  • Precizie crescută: Detectează și diagnostichează tumorile indiferent de dimensiunea lor, oferind o mai mare acuratețe în comparație cu tehnologiile mai vechi.
  • Acuratețe pentru sânul dens: Tehnologia este eficientă în identificarea leziunilor la femeile cu sâni denși, o provocare pentru mamografiile tradiționale.
  • Detectarea cancerului invaziv: Crește rata de identificare a cancerului, în special a celui invaziv, ceea ce duce la depistarea precoce.
  • Detectarea leziunilor mici: Ajută la descoperirea leziunilor canceroase de mici dimensiuni care pot fi omise în mamografiile convenționale.
  • Localizare și caracterizare precisă: Oferă o imagine tridimensională a sânului, permițând localizarea precisă și aprecierea extensiei leziunilor.
  • Procedură rapidă: Durata procedurii este scurtă, între 15 și 30 de secunde, ceea ce face procesul mai confortabil.
  • Doză redusă de radiații: În comparație cu tehnologiile care necesită repetarea investigației, doza de radiații este mai mică.
  • Mai puțin dureroasă: Procedura este percepută ca fiind mai puțin dureroasă față de mamografiile tradiționale.

Pentru programări, sună la 021.9970 și înscrie-te acum!

Proiectul este coordonat de Ministerul Sănătății și implementat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, în parteneriat cu Fundația Estuar și Centrul Multifuncțional de Sănătate Sfântul Nectarie. Finanțarea este asigurată prin programul „Provocări în sănătatea publică la nivel european” – Mecanismul Financiar SEE 2014-2021, cu un buget total de 1.000.000 Euro.

Pentru  mai  multe detalii  referitoare la granturile SEE şi norvegiene, vă rugăm să vizitaţi http://ro-sanatate.ms.ro, www.eeagrants.org, www.eeagrants.ro sau www.norwaygrants.ro.

Înapoi

Data publicării: 8 nov 2024

Descarcă aplicația mobilă de sesizări eSector6!

Google Play
Versiune minimă: Android 8.0

AppStore
Versiune minimă: iOS 13.0

Campanii active

Servicii medicale gratuite pentru Bucureșteni, prin proiectul SAFE

Află mai multe despre SAFE

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

 119 - numărul unic pentru copii

 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO escim DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001 DGASPC Sector 6 este certificată ISO 37001

 

 

 

Website realizat în cadrul proiectului “Primărie fără hârtie II – Digitalizarea DGASPC Sector 6 prin soluție informatică inovativă ca măsură de simplificare administrativă și de optimizare a furnizării serviciilor de asistență socială pentru cetățeni” Cod SMIS 153535 în cadrul Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Site realizat în cadrul proiectului POCA