Mână în mână în dansul creativității: Schimbul de roluri în Săptămâna Națională a Voluntariatului, o poveste de inimă și îndemânare în Parcul Liniei

Săptămâna Națională a Voluntariatului este un prilej deosebit în comunitatea Sectorului 6, iar evenimentul de mâine, 15 mai 2024, care se va desfășura în Parcul Liniei, este un exemplu de solidaritate și implicare. Începând cu ora 12:00, beneficiarii Centrului de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități se vor întâlni cu voluntari din comunitate pentru a realiza un schimb de roluri inedit și plin de învățăminte.

În cadrul acestui eveniment, beneficiarii care au deprins tehnici din arta păpușarului, datorită colaborării cu artiștii Asociației Marriolle, vor avea oportunitatea să devină ghizi pentru voluntari și să le arate cum să mânuiasca papușile.

Într-un dans al sforilor și al mișcărilor fluide, participanții vor învăța împreuna cum marioneta prinde contur, exprimând emoții și trăiri. Fiecare gest este calculat, fiecare mișcare transmite o poveste, iar pentru voluntarii noștri aceste momente vor fi cu siguranță memorabile.

Această interacțiune aduce împreună o diversitate de perspective și abilități, arătând că fiecare individ aduce ceva valoros într-o comunitate și că prin colaborare și înțelegere reciprocă se pot depăși orice obstacole. Este un moment de învățare și de îmbogățire pentru toți cei implicați, unde se creează legături autentice și se deschid noi orizonturi de înțelegere și empatie.

Prin astfel de evenimente, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilui Sector 6 își propune promovarea diversității, precum și importanța unei societăți care oferă șanse egale pentru toți.

Săptămâna Națională a Voluntarului (SNV) este un eveniment anual de amploare națională, cu scopul de a mobiliza organizații și voluntari din întreaga țară pentru a sărbători și recunoaște contribuția lor valoroasă în comunitate. Este un prilej de a atrage sprijinul și aprecierea comunității față de activitatea voluntarilor și de a promova importanța voluntariatului.

Astfel, în Sectorul 6, prin sprijinul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, acest eveniment va fi marcat prin organizarea a trei evenimente inspiraționale, cu scopul de a recunoaște eforturile voluntarilor și de a împărtăși experiențele din cadrul activităților desfășurate împreună, de-a lungul timpului.

Vă mulțumim că sunteți parte din echipa noastră și că faceți lumea un loc mai bun pentru toți!

Înapoi

Data publicării: 14 mai 2024

Descarcă aplicația mobilă de sesizări eSector6!

Google Play
Versiune minimă: Android 8.0

AppStore
Versiune minimă: iOS 13.0

Campanii active

Servicii medicale gratuite pentru Bucureșteni, prin proiectul SAFE

Află mai multe despre SAFE

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

 119 - numărul unic pentru copii

 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO escim DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001 DGASPC Sector 6 este certificată ISO 37001

 

 

 

Website realizat în cadrul proiectului “Primărie fără hârtie II – Digitalizarea DGASPC Sector 6 prin soluție informatică inovativă ca măsură de simplificare administrativă și de optimizare a furnizării serviciilor de asistență socială pentru cetățeni” Cod SMIS 153535 în cadrul Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Site realizat în cadrul proiectului POCA