Ne jucăm și învățăm!

Astăzi, în cadrul Centrului de Zi de Recuperare pentru Copiii cu Dizabilități Împreună, au fost organizate grupuri de socializare pentru micuții cu vârsta cuprinsă între 3 și 4 ani. Cu ajutorul instructorilor specializați, copiii au avut șansa să se implice în activități recreative care au promovat dezvoltarea abilităților motrice și sociale.

Prin activități precum pictura, decupare și lipire, copiii și-au exersat abilitățile motrice, îmbunătățind coordonarea ochi-mână și dezvoltând controlul asupra mișcărilor. În același timp, aceste activități au promovat și interacțiunea socială, iar copiii au învățat să împărtășească, să colaboreze și să comunice între ei.

Fiecare reușită mică a fost sărbătorită cu entuziasm, iar fiecare obstacol a fost depășit cu răbdare și sprijin reciproc. În cadrul acestor grupuri, copiii au avut șansa să se simtă acceptați și să se dezvolte într-un mediu sigur și stimulativ.

Astfel de inițiative de socializare, prin suportul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, sunt esențiale pentru copiii cu dizabilități, acestea oferindu-le oportunitatea să își dezvolte abilitățile și să își întărească încrederea în sine, pregătindu-i pentru o integrare mai reușită în viitor.

La nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 sunt 3 centre de zi de recuperare pentru copii cu dizabilități, astfel că peste 150 de copii beneficiază lunar de servicii de recuperare pentru a-și îmbunătăți abilitățile fizice și cognitive.

Înapoi

Data publicării: 9 mai 2024

Descarcă aplicația mobilă de sesizări eSector6!

Google Play
Versiune minimă: Android 8.0

AppStore
Versiune minimă: iOS 13.0

Campanii active

Servicii medicale gratuite pentru Bucureșteni, prin proiectul SAFE

Află mai multe despre SAFE

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

 119 - numărul unic pentru copii

 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO escim DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001 DGASPC Sector 6 este certificată ISO 37001

 

 

 

Website realizat în cadrul proiectului “Primărie fără hârtie II – Digitalizarea DGASPC Sector 6 prin soluție informatică inovativă ca măsură de simplificare administrativă și de optimizare a furnizării serviciilor de asistență socială pentru cetățeni” Cod SMIS 153535 în cadrul Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Site realizat în cadrul proiectului POCA