Se anunță noi zile caniculare. Punctele de prim ajutor din Sectorul 6 sunt pregătite să îi sprijine pe cei afectați de căldură

În primele 2 zile cu temperaturi caniculare, peste 150 de persoane au beneficiat de sprijinul celor 7 puncte de prim ajutor care funcționează pe raza Sectorului 6.

Aflate în coordonarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, punctele sunt dotate cu climatizare, apă potabilă gratuită și aparate de măsurare a tensiunii arteriale.

În zilele cu temperaturi care depășesc 35 de grade la umbră, punctele funcționează în intervalul orar 10.00 – 18.00, fiind amplasate în următoarele locații:

Medicul cardiolog Georgeta Florentina Ursu, de la Centrul de Sănătate Sfântul Nectarie, le recomandă tuturor persoanelor și, în special, celor care suferă de afecțiuni cardiovasculare să evite deplasările pe timpul zilei, să poarte pălării sau umbrele care protejează de soare, să nu depună efort și să se hidrateze corespunzător.

Cei care resimt efectele căldurii asupra organismului sunt îndemnați să se adreseze medicilor de familie sau celor specialiști care îi au în evidență.

Prevenția este cea mai importantă și cea mai benefică atitudine în fața valurilor de căldură, consideră doamna medic cardiolog.

Înapoi

Data publicării: 10 iun 2024

Descarcă aplicația mobilă de sesizări eSector6!

Google Play
Versiune minimă: Android 8.0

AppStore
Versiune minimă: iOS 13.0

Campanii active

Servicii medicale gratuite pentru Bucureșteni, prin proiectul SAFE

Află mai multe despre SAFE

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

 119 - numărul unic pentru copii

 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO escim DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001 DGASPC Sector 6 este certificată ISO 37001

 

 

 

Website realizat în cadrul proiectului “Primărie fără hârtie II – Digitalizarea DGASPC Sector 6 prin soluție informatică inovativă ca măsură de simplificare administrativă și de optimizare a furnizării serviciilor de asistență socială pentru cetățeni” Cod SMIS 153535 în cadrul Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Site realizat în cadrul proiectului POCA