Cum sprijină proiectul CARES lucrătorii din domeniul asistenței sociale

Peste 100 de lucrători din asistență socială din 4 țări vor beneficia de consolidarea abilităților digitale, abilităților non-tehnice și conștientizarea sustenabilității. Dezvoltat pe baza unei analize și a unui sondaj de referință la nivel european, pregătirea include module de microînvățare, studii de caz și învățare bazată pe provocări - toate accesibile prin intermediul unei platforme online multilingve, prin proiectul CARES.

CARES este un proiect finanțat de programul Erasmus+ și este implementat de CLNR – Centrul pentru Dreptul Non-Profit, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială Sector 6 (România), Cooperativa Sociale Labor (Italia), Institutul Societății de Asistență Socială (Lituania) și Institutul de Cercetare HÉTFA (Ungaria), axat pe îmbunătățirea vieții profesioniștilor din domeniul asistenței sociale prin promovarea incluziunii, a sănătății mintale și a dezvoltării profesionale.

Recunoscând natura solicitantă a muncii de îngrijire, CARES își propune să ofere putere celor din acest sector prin intermediul unor traininguri specifice, resurse și sprijin.

Pentru a promova bunăstarea, CARES va oferi, de asemenea, două manuale de autoînvățare axate pe sănătatea mintală, activitatea fizică și nutriție, împreună cu fișe informative pentru îndrumări rapide și practice.

În cursul anului 2026, vor fi organizate traininguri pilot în România, Italia și Lituania pentru a oferi sprijin practic și mentorat, ajutând lucrătorii din domeniul asistenței să își aplice noile abilități în contexte reale. La o scară mai largă, Policy Labs va reuni părțile interesate pentru a contura instrumente de politici inovatoare și adaptabile pentru a îmbunătăți sistemele de îngrijire din întreaga Europă.

Abordând atât nevoile personale, cât și pe cele profesionale, CARES consolidează reziliența lucrătorilor din domeniul îngrijirii și a sistemelor pe care le sprijină.

Rămâneți conectați la canalele noastre de informare pentru a afla despre progresul și rezultatele proiectului CARES!

Înapoi

Data publicării: 13 mai 2025

Descarcă aplicația mobilă de sesizări eSector6!

Google Play
Versiune minimă: Android 8.0

AppStore
Versiune minimă: iOS 13.0

Campanii active

Servicii medicale gratuite pentru Bucureșteni, prin proiectul SAFE

Află mai multe despre SAFE

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

 119 - numărul unic pentru copii

 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2025 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO escim DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001 DGASPC Sector 6 este certificată ISO 37001

 

 

 

Website realizat în cadrul proiectului “Primărie fără hârtie II – Digitalizarea DGASPC Sector 6 prin soluție informatică inovativă ca măsură de simplificare administrativă și de optimizare a furnizării serviciilor de asistență socială pentru cetățeni” Cod SMIS 153535 în cadrul Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Site realizat în cadrul proiectului POCA