O zi de neuitat pentru copiii din Tabăra de Cartier a Sectorului 6!

Astăzi am avut bucuria de a petrece o zi grozavă alături de 45 de copii din Tabăra de Cartier, într-o excursie de neuitat în Satul Meșteșugarilor, la Moara de Hârtie, din Comana!

Organizată de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, această excursie a fost o adevărată aventură educativă și recreativă pentru micuții noștri.

Ce am învățat și trăit împreună:

  • Creativitate și abilități practice: La atelierele creative, copiii au transformat hârtia veche în creații noi și au confecționat păpuși din papură culeasă din Delta Neajlovului. Imaginația lor a prins aripi!
  • Protejarea mediului: Activitățile de reciclare și utilizare a materialelor naturale i-au ajutat să înțeleagă cât de prețioasă este natura.
  • Socializare și echipă: Copiii au legat prietenii noi și au învățat să colaboreze, formând o echipă unită și plină de veselie!

Atelierele unde am meșteșugărit împreună:

  • Reciclare hârtie: Am transformat hârtia veche în creații unice
  • Confecționare păpuși din papură: Folosind papura din Delta Neajlovului, copiii noștri au creat păpuși și au descoperit frumusețea materialelor naturale

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 este mereu alături de comunitate, organizând activități care aduc zâmbete și bucurie în viețile copiilor.

Ce urmărim prin programele de vară pe care le punem la dispoziția micuților din Comunitatea Sectorului 6:

  • Activități educative și recreative: Tabere și ateliere care ajută la dezvoltarea personală și socială a copiilor.
  • Sprijin pentru integrarea socială: Programe pentru copiii vulnerabili și refugiați, oferindu-le un mediu sigur și prietenos.
  • Voluntariat și implicare comunitară: Încurajăm voluntariatul și colaborările cu organizații non-guvernamentale pentru a extinde ajutorul oferit comunității.

Tabăra de Cartier reunește copii de la Centrul de Zi 279 și copii refugiați ucraineni, sprijiniți de Organizația Salvați Copiii.

Suntem mândri să creăm un mediu inclusiv și prietenos pentru toți copiii din comunitatea noastră, iar excursia de astăzi, de la Comana a demonstrat cum putem transforma o zi de vacanță într-o aventură plină de experiențe noi, distracție și prietenii noi!

Înapoi

Data publicării: 3 iul 2024

Descarcă aplicația mobilă de sesizări eSector6!

Google Play
Versiune minimă: Android 8.0

AppStore
Versiune minimă: iOS 13.0

Campanii active

Servicii medicale gratuite pentru Bucureșteni, prin proiectul SAFE

Află mai multe despre SAFE

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

 119 - numărul unic pentru copii

 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO escim DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001 DGASPC Sector 6 este certificată ISO 37001

 

 

 

Website realizat în cadrul proiectului “Primărie fără hârtie II – Digitalizarea DGASPC Sector 6 prin soluție informatică inovativă ca măsură de simplificare administrativă și de optimizare a furnizării serviciilor de asistență socială pentru cetățeni” Cod SMIS 153535 în cadrul Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Site realizat în cadrul proiectului POCA