Deprinderi de viață independentă – persoanele cu dizabilități din Sectorul 6 au învățat ce înseamnă munca la o fermă

Contactul cu oamenii, natura și activitățile specifice unei ferme le-a oferit persoanelor cu dizabilități din Sectorul 6 o nouă ocazie de a învăța lucruri noi și de a avansa pe drumul autonomiei și integrării sociale.

La invitația Asociației Prietenia, un număr de 10 beneficiari ai Centrului de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități au participat la strânsul fânului, culesul cireșelor, sortarea plantelor medicinale și aromatice, precum și la pregătirea, servirea și strângerea mesei.

Activitățile au avut loc în orașul Pantelimon, la ferma Asociației Prietenia - un bun prilej de a intra în dialog cu cei care lucrează zi de zi la fermă, de a cunoaște lucruri esențiale despre creșterea și îngrijirea plantelor folositoare omului.

Respectarea unui program dinainte stabilit și îndeplinirea unor sarcini precise, atât individual cât și în grup, i-au stimulat pe participanți să planifice, să își coordoneze acțiunile, să coopereze și să devină mai încrezători.

Cu sprijinul profesioniștilor și al activităților de pregătire pentru viața independentă, persoanele cu dizabilități primesc șansa la un trai demn și un viitor mai bun.

Înapoi

Data publicării: 6 iun 2024

Descarcă aplicația mobilă de sesizări eSector6!

Google Play
Versiune minimă: Android 8.0

AppStore
Versiune minimă: iOS 13.0

Campanii active

Servicii medicale gratuite pentru Bucureșteni, prin proiectul SAFE

Află mai multe despre SAFE

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

 119 - numărul unic pentru copii

 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO escim DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001 DGASPC Sector 6 este certificată ISO 37001

 

 

 

Website realizat în cadrul proiectului “Primărie fără hârtie II – Digitalizarea DGASPC Sector 6 prin soluție informatică inovativă ca măsură de simplificare administrativă și de optimizare a furnizării serviciilor de asistență socială pentru cetățeni” Cod SMIS 153535 în cadrul Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Site realizat în cadrul proiectului POCA