Vrei să ajuți? Vrei să faci o schimbare în viața celor mai puțin norocoși? Alătură-te echipei noastre de voluntari!

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 recrutează voluntari dornici să se implice activ în sprijinul comunității și să ofere o parte din timpul lor în beneficiul persoanelor defavorizate.

Te poți înscrie oricând în programul nostru, dacă ai minim 16 ani. Împreună vom identifica activitatea care ți se potrivește cel mai bine, în funcție de abilitățile, competențele și experiențele pe care dorești să le dezvolți.

Înainte de începerea activității de voluntariat este necesar să știi că interacțiunea cu categoriile de persoane vulnerabile și mai ales cu copiii, implică empatie și responsabilitate în ceea ce privește orarul și sarcinile asumate.

Principalele activități în care sunt implicați voluntarii au loc în centrele sociale din Sectorul 6 și constau în:

  • Activități de sprijin la efectuarea temelor împreună cu copiii care provin din medii defavorizate;
  • Activități recreative de petrecere a timpului liber;
  • Activități de socializare cu copiii, vârstnicii, persoanele cu dizabilități;
  • Activități pentru îmbunătățirea abilităților de viață;
  • Organizarea evenimentelor tematice; ieșiri în comunitate;
  • Ateliere de bricolaj, limbi străine;
  • Orice alte activități din domeniul tău de specialitate (de ex. IT, artă, cultură, sport, limba și cultura romani,etc).

Pentru cei mai tineri dintre voluntari (16-20 ani) activitățile sunt adaptate aptitudinilor specifice vârstei, astfel încât aceștia participă atât la organizarea evenimentelor tematice, cât și la activități de animație pentru copii, ateliere de creație și competiții sportive în cadrul Proiectului Tabere de Cartier, care se desfășoară în fiecare vacanța de vară.

Contribuția voluntarilor în domeniul serviciilor sociale este de un real beneficiu în viețile copiilor și tinerilor mai puțin norocoși, persoanelor fără adăpost sau bătrânilor singuri, pentru că dincolo de sprijinul oferit în vederea dezvoltării potențialului lor, persoanele cu care intri în contact învață că ajutorul necondiționat face parte din viața noastră și aduce împlinire.

În cursul anului 2023,  un număr de 46 de voluntari au fost implicați în diverse activități ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6: animație socio-educativă pentru copii, activități ludice și de socializare cu copiii cu dizabilități, dezvoltare personală cu copiii din centre rezidențiale,sprijin la efectuarea temelor, activități de socializare cu persoanele din adăpostul de noapte, dar și în organizarea unor evenimente tematice.

Dacă ești pregătit să devii unul dintre voluntarii echipei noastre, poți accesa pagina Voluntariat în domeniul asistenței sociale, unde vei găsi toate informațiile necesare și formularul de înscriere. După completarea acestuia, vei fi contactat în vederea stabilirii unei întâlniri de cunoaștere, în cadrul căreia vom analiza doleanțele si disponibilitatea ta.

Înapoi

Data publicării: 21 feb 2024

Descarcă aplicația mobilă de sesizări eSector6!

Google Play
Versiune minimă: Android 8.0

AppStore
Versiune minimă: iOS 13.0

Campanii active

Servicii medicale gratuite pentru Bucureșteni, prin proiectul SAFE

Află mai multe despre SAFE

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

 119 - numărul unic pentru copii

 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO escim DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001 DGASPC Sector 6 este certificată ISO 37001

 

 

 

Website realizat în cadrul proiectului “Primărie fără hârtie II – Digitalizarea DGASPC Sector 6 prin soluție informatică inovativă ca măsură de simplificare administrativă și de optimizare a furnizării serviciilor de asistență socială pentru cetățeni” Cod SMIS 153535 în cadrul Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Site realizat în cadrul proiectului POCA