Ziua Internațională a Drepturilor Copilului în Sectorul 6 - sprijin pentru copiii lipsiți de ocrotire părintească

Un număr de 24 de copii și tineri din Sectorul 6, îngrijiți în centrele de tip familial de la nivelul comunității, vor participa luni, 20 noiembrie 2023, la o întâlnire de informare și discuții libere legate de drepturile de care beneficiază în vederea integrării în societate.

La întâlnirea ce se va desfășura în locația din din Aleea Istru nr. 4A, începând cu orele 13.00, vor mai participa specialiști din domeniul public și privat implicați în lucrul cu această categorie socială.

Evenimentul va prilejui lansarea programului ”6 to Dream”, un proiect al DGASPC Sector 6 prin care copiii și tinerii îngrijiți în sistem rezidențial vor fi abilitați în vederea deprinderilor de viață independentă.

Conceput ca un spațiu liber de discuții și schimb de experiență, ”6 to Dream” îi va provoca pe participanți la un dialog pe diverse teme de actualitate precum: educație financiară, relații sociale, pregătire pentru viața independentă, consiliere psihologică și vocațională, cursuri online de abilitare. Pe viitor, acest program va fi extins și la copiii îngrijiți la asistenți maternali sau familii de plasament, care se pregătesc de asemenea pentru primii pași în viața de adult.

La 14 decembrie 1954, Adunarea Generală a ONU a adresat ţărilor din întreaga lume (Rezoluţia 836, IX) rugămintea de a organiza, începând cu 1956, un eveniment anual, intitulat Ziua universală a copiilor, o zi dedicată copiilor din întreaga lume, o zi prin care drepturile copiilor să fie promovate şi sărbătorite. Cinci ani mai târziu, la 20 noiembrie 1959, Adunarea Generală a ONU adopta Declaraţia pentru Drepturile Copiilor, care defineşte drepturile copilului la protecţie, educaţie, îngrijire a sănătăţii, adăpost şi o alimentaţie potrivită. La aceeaşi dată, în 1989, Adunarea Generală a ONU a adoptat Convenţia pentru Drepturile Copiilor.

Înapoi

Data publicării: 19 nov 2023

Descarcă aplicația mobilă de sesizări eSector6!

Google Play
Versiune minimă: Android 8.0

AppStore
Versiune minimă: iOS 13.0

Campanii active

Servicii medicale gratuite pentru Bucureșteni, prin proiectul SAFE

Află mai multe despre SAFE

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

 119 - numărul unic pentru copii

 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO escim DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001 DGASPC Sector 6 este certificată ISO 37001

 

 

 

Website realizat în cadrul proiectului “Primărie fără hârtie II – Digitalizarea DGASPC Sector 6 prin soluție informatică inovativă ca măsură de simplificare administrativă și de optimizare a furnizării serviciilor de asistență socială pentru cetățeni” Cod SMIS 153535 în cadrul Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Site realizat în cadrul proiectului POCA