E Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități - un autoturism achiziționat de curând va facilita activitățile de recuperare și abilitare a acestora în Sectorul 6

În apropierea zilei de 3 decembrie 2023, când se celebrează Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, un automobil nou-nouț a intrat în posesia Centrului de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități, din Sectorul 6. La timp pentru a facilita transportul celor care frecventează centrul și a susține logistic activitățile de zi cu zi derulate aici.

Vehiculul a fost achiziționat prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență, în cadrul Proiectului „Reabilitarea/renovarea Centrului de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități”, cod PNRR 2022/C13/MMSS/12, derulat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6.

Conform specialiștilor centrului, mobilitatea constituie un factor important în abilitarea și reabilitarea funcțională a persoanelor cu dizabilități. Noul automobil va permite transportul persoanelor care au o capacitate motrice limitată, iar pentru beneficiarii nedeplasabili va fi folosit pentru oferirea de servicii la domiciliu.

Același proiect a permis amenajarea și dotarea unui atelier de croitorie în cadrul centrului, permițând desfășurarea unor activități de abilitare și pregătire pentru angajare pe piața muncii.

De asemenea, centrul a fost dotat cu o serie de echipamente specifice, necesare derulării activităților de terapie ocupațională și ergoterapie:

  • un panou de proiecție interactivă pe perete digital LCD (necesar în terapia prin stimulare senzorială),
  • un panou interactiv Mali (necesar în stimularea motrică)
  • un panou interactiv Hit the light (pentru reabilitare fizică și cognitivă),
  • un echipament Neurofeedback (destinat terapiei și reabilitării prin stimulare cognitivă asistată de computer)
  • un fotoliu vibroacustic rabatabil cu componenta de terapie audio integrată și interfața digitală pentru conectare la sistemul Neurofeedback (instrument folosit în stimularea tactilă și proprioceptivă)

În 1992 Adunarea Generală a ONU a făcut apel la statele membre să marcheze pe data de 3 decembrie Ziua Mondială a Persoanelor cu Dizabilităţi pentru ca aceste persoane să fie tot mai mult integrate în societate (Rezoluţia 47/88). Astfel, Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi are ca obiectiv promovarea înţelegerii problemelor legate de dizabilitate şi mobilizarea susţinerii demnităţii, drepturilor şi bunăstării persoanelor cu dizabilităţi.

Înapoi

Data publicării: 3 dec 2023

Descarcă aplicația mobilă de sesizări eSector6!

Google Play
Versiune minimă: Android 8.0

AppStore
Versiune minimă: iOS 13.0

Campanii active

Servicii medicale gratuite pentru Bucureșteni, prin proiectul SAFE

Află mai multe despre SAFE

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

 119 - numărul unic pentru copii

 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO escim DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001 DGASPC Sector 6 este certificată ISO 37001

 

 

 

Website realizat în cadrul proiectului “Primărie fără hârtie II – Digitalizarea DGASPC Sector 6 prin soluție informatică inovativă ca măsură de simplificare administrativă și de optimizare a furnizării serviciilor de asistență socială pentru cetățeni” Cod SMIS 153535 în cadrul Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Site realizat în cadrul proiectului POCA