Ziua Voluntariatului sărbătorită în Sectorul 6 – predare de ștafetă la ”Conac”

Ziua Internațională a Voluntariatului a fost sărbătorită azi, 5 decembrie 2023, în cadrul unui eveniment organizat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 la Conacul ”Golescu-Grant”.

Au fost invitați un număr de 20 voluntari din Sectorul 6, cu rezultate notabile în activitatea desfășurată în lucrul cu beneficiarii serviciilor sociale acordate la nivelul comunității.

În fața adolescenților care frecventează cursurile gratuite oferite de Centrul de Recreere și Dezvoltare Personală ”Conacul Golescu-Grant”, cei mai merituoși voluntari din Sectorul 6 au avut ocazia de a vorbi despre motivațiile, dificultățile și satisfacțiile muncii pe care o depun.

Discuția le-a permis adolescenților prezenți să pună întrebări în legătură cu acest tip de activitate, mulți dintre ei declarând că doresc să învețe tainele voluntariatului de la cei cu experiență, pentru a sprijini pe viitor serviciile și programele sociale derulate în Sectorul 6.

Rețeaua de voluntari care activează în domeniul social în Sectorul 6 numără în prezent peste 40 de persoane cu vârste și preocupări dintre cele mai diverse.

Cei care doresc să devină voluntari sunt pregătiți și certificați de specialiști ai DGASPC Sector 6, fiind ulterior distribuiți în centre și alte structuri sociale din comunitate pentru a susține activități precum:

  • Animație socio-educativă
  • Dezvoltare personală
  • Consiliere psihologică
  • Activități logistice
  • Sprijin pentru beneficiarii centrelor sociale

Persoanele care doresc să activeze ca voluntari în domeniul social pe raza Sectorului 6 sunt rugate să acceseze următorul link, unde vor găsi toate informațiile necesare, aici.

În 1970, Adunarea Generală a ONU a adoptat Rezoluţia 2659 care prevedea înfiinţarea unui grup internaţional de voluntari în cadrul sistemului ONU numit Voluntarii Naţiunilor Unite (UNV). La 17 decembrie 1985, Organizaţia Naţiunilor Unite, prin Rezoluţia Adunării Generale nr. 40/212, a invitat guvernele din întreaga lume să marcheze anual, la 5 decembrie, Ziua internaţională a Voluntarilor.

Înapoi

Data publicării: 5 dec 2023

Descarcă aplicația mobilă de sesizări eSector6!

Google Play
Versiune minimă: Android 8.0

AppStore
Versiune minimă: iOS 13.0

Campanii active

Servicii medicale gratuite pentru Bucureșteni, prin proiectul SAFE

Află mai multe despre SAFE

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

 119 - numărul unic pentru copii

 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO escim DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001 DGASPC Sector 6 este certificată ISO 37001

 

 

 

Website realizat în cadrul proiectului “Primărie fără hârtie II – Digitalizarea DGASPC Sector 6 prin soluție informatică inovativă ca măsură de simplificare administrativă și de optimizare a furnizării serviciilor de asistență socială pentru cetățeni” Cod SMIS 153535 în cadrul Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Site realizat în cadrul proiectului POCA