Teatrul - o rază de soare pentru copiii defavorizati din Sectorul 6

În cadrul unui parteneriat, UNATC „I.L.Caragiale” București - Facultatea de Teatru, împreună cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, le oferă copiilor defavorizați  șansa abilitării prin artă.

Proiectul-caravană „Rază de soare. Educație prin teatru”, a debutat azi, 20 iunie 2022, în incinta Centrului de Recreere și Dezvoltare Personală ”Conacul Golescu-Grant”.

Participă  la activități atât copii aflați în sistemul de protecție din Sectorul 6, cât și persoane implicate direct în îngrijirea și ocrotirea lor: părinți, asistenți maternali, educatori și asistenți sociali.

În curtea Conacului Golescu-Grant, studenți la Masteratul de Pedagogie teatrală din cadrul UNATC „I.L.Caragiale” București, Facultatea de Teatru, au interpretat trei piese reprezentative pentru provocările la care trebuie să răspundă atât copiii defavorizați, cât și adulții care depun eforturi pentru a le oferi un viitor mai bun.

Sesiunea de azi a avut ca scop cunoașterea reciprocă și identificarea profilului psihologic al fiecărui copil. În zilele următoare, se vor organiza sesiuni de discuții de tip forum, unde copiii și adolescenți vor fi ghidați și încurajați să analizeze problemele prezentate pe scenă și să găsească corelații cu experiențele din viața personală. Pentru ca, ulterior, fiecare dintre ei să identifice, sprijiniți de cei mari, cele mai bune soluții pentru prevenirea sau depășirea unor situații de criză.

Prin introducerea instrumentului de joc teatral ca mijloc de educare și informare, Proiectul „Rază de soare. Educație prin teatru” va îmbunătăți calitatea vieții copiilor și adolescenților din categorii sociale defavorizate. O serie de probleme precum abandonul, abuzul sub diferite forme sau traficul de ființe umane vor fi astfel conștientizate și rezolvate prin interacțiunea dintre copii, adulți și actori.

Un număr de 26 de copii și adolescenți din Sectorul 6, alături de 10 persoane adulte, vor fi beneficiarii acestor sesiuni de joc și cunoaștere prin teatru, ce se întind pe durata unei săptămâni.

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

 Proiectul

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001