Peste 5 milioane de lei vor fi acordate în anul 2023 asociațiilor și fundațiilor din Sectorul 6 care furnizează servicii sociale

Pentru că oamenii sunt grija noastră, Consiliul Local Sector 6 a aprobat în sedința din data de 28 februarie 2023 finanțarea unui număr de 7 proiecte sociale derulate de partenerii DGASPC Sector 6, organizații non guvernamentale care asigură servicii sociale unui număr de peste 400 de persoane defavorizate.

Derularea și finanțarea se asigură în baza Legii nr. 34/1998 privind acordarea unor subvenții asociațiilor și fundațiilor române cu personalitate juridică, care înființează și administrează unități de asistență socială în Sectorul 6  și  vizează extinderea  rețelei de servicii sociale, precum și susținerea parteneriatelor public-private.

Peste 5 milioane de lei din bugetul local vor subvenționa servicii sociale pentru peste 400 de persoane defavorizate care vor fi sprijinite pe tot parcursul anului 2023. Principalele tipuri de servicii oferite în parteneriat cu cele 6  asociații și fundații, care au fost selecționate în baza unei proceduri privind stabilirea eligibilității și a oportunității categoriilor de suport în raport cu nevoile identificate, sunt următoarele:

  • Cantină socială;
  • Centru de zi pentru copii și persoane vârstnice;
  • Case de tip familial pentru copii lipsiți de ocrotirea părintească;
  • Serviciu de suport pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecție speciala;

Anul 2023 aduce și un program nou, astfel, în parteneriat cu Asociația Diaconia a fost dezvoltat serviciul “Masa pe roți”- acordarea unei mese calde zilnice la domiciliu,  de care vor beneficia persoanele nedeplasabile din Sectorul 6: persoane vârstnice cu probleme de deplasare, persoane cu dizabilități.

Pentru informații privind accesarea serviciilor, cetățenii interesați pot suna la 0219970, apelabil zilnic intre orele 08,00 -20,00.

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

 Proiectul

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001