Cantina care vine la tine acasă

De un an de zile, ceea ce este esențial pentru traiul de zi cu zi al beneficiarilor de cantină socială din Sectorul 6 este ambalat și transportat la domiciliul acestora.

Unul din multele programe derulate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 în scopul prevenirii și răspândirii CoVid-19 le-a asigurat astfel celor 650 de familii cu dificultăți financiare atât hrana de care au atâta nevoie, cât și siguranța sanitară a distribuirii ei.

Măsura s-a dovedit esențială, cu atât mai mult cu cât statutul social al beneficiarilor acestui tip de serviciu s-a diversificat ca urmare a efectelor nedorite ale pandemiei.

Persoane care și-au pierdut locul de muncă, familii monoparentale, persoane cu venituri minime, cu pensii mici sau de invaliditate, au apelat în număr tot mai mare la această formă de sprijin temporar, pentru a trece mai ușor de perioada economică dificilă cu care se confruntă.

Au crescut și eforturile celor care, direct sau indirect, sunt angajați în acest proces de achiziție, preparare și distribuire, pentru ca, săptămână de săptămână, pachetele cu alimente să ajungă la copiii, bătrânii și adulții care le așteaptă.

Pe parcursul unui an, s-au livrat 281 tone de produse alimentare de bază, achiziționate din bugetul local al Sectorului 6, și peste 60.000 de produse parvenite prin donații.

Lucrători sociali, șoferi, bucătari și personal administrativ sunt implicați zi de zi în acest program susținut, în așteptarea unor zile mai bune, când sfârșitul pandemiei va reduce dependența cetățenilor din Sectorul 6 de această formă de sprijin social.

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

 Proiectul

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001