Centrul pentru Copii cu Dizabilități Orșova - o săptămână a porților deschise pentru părinți

La Centrul de Zi de Recuperare pentru Copii cu Dizabilități Orșova, din Sectorul 6, părinții sunt implicați periodic în activitățile de recuperare și integrare socială.

În săptămâna 6-10 noiembrie 2023, în grupe de maxim 4 persoane zilnic, adulții sunt invitați să intre în atmosfera de lucru a centrului, să observe procedurile terapeutice și modul de abordare folosit de specialiști și să participe direct la sesiunile de recuperare oferite copiilor.

Această săptămână a porților deschise, dedicată părinților, are rolul de a consolida relația acestora cu proprii copii și de a furniza instrumente utile de lucru pentru acasă. În timpul sesiunilor, specialiștii au ocazia de a observa relația părinte-copil și de a face recomandările necesare astfel încât evoluția celor mici să fie cât mai rapidă. Cei 20 de părinți au astfel la dispoziție metode de relaționare și implicare a copiilor cu dizabilități în activități de recuperare pentru integrarea în învățământul de masă și pregătire pentru viața independentă. Implicarea familiei în procesul terapeutic are un rol benefic pe termen lung asupra copiilor cu dizabilități, consideră specialiștii. Inițiativa susține, de asemenea, transparența în ceea ce privește serviciile oferite în centru și activitățile desfășurate aici.

Același centru organizează periodic și grupuri de suport destinate părinților, în cadrul cărora aceștia pot vorbi despre dificultățile cu care se confruntă, se pot asculta și susține reciproc.

Centrul de Zi de Recuperare pentru Copii cu Dizabilități Orșova, din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, oferă servicii copiilor cu dizabilități neuro-psihomotorii cu vârste cuprinse între 3 și 8 ani, care au domiciliul legal pe raza sectorului 6, în scopul dezvoltării potențialului lor psiho-emoțional, al autonomiei personale, stimularea stimei de sine, al formării, educării și dezvoltării deprinderilor de viață independentă.

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

 Proiectul

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001