Violenta domestica, tema unor materiale jurnalistice – Decat O Revista

Violenta domestica este o tema sensibila, care trebuie abordata cu grija, pentru ca persoanele implicate au suferit trauma despre care nu este usor sa vorbesti.

Exista insa jurnalisti care au abordat cu grija si sensibilitate materialele legate de violenta in familie. Este si cazul rubricii “Toata lumea din familia noastra”, publicata de Decat o Revista. Jurnalistele Ana Maria Ciobanu si Oana Sandu au publicat marturiile unor femei care au suferit traumele acestui tip de violenta, dar si statistici si voci din sistem, care lupta in fiecare zi cu acest fenomen.

“In ultimii patru ani, in familiile din Romania au avut loc peste 16.000 de acte de violenta. Numarul acesta reprezinta doar plangerile la politie pentru infractiunea de lovire; in realitate, estimeaza activiștii, doar 25% din incidente sunt reclamate. O femeie este jignita sau lovita de partener o data la 30 de secunde. Aproape jumatate dintre noi cunoaștem cazuri de violenta in familie, dar cutuma sociala ne-a spus sa nu ne bagam şi sa nu vorbim despre asta” – noteaza jurnalistele in prezentarea rubricii deschise in cadrul revistei.

Puteti citi materialele despre violenta domestica aici

Informatiile legate de violenta domestica sunt parte a proiectului Alege Demnitatea,un proiect cofinantat de Fondul Social European, destinat sprijinului victimelor violentei in familie si al persoanelor cu dizabilitati. Acestea vor beneficia de consiliere psihologica, psihiatrica si juridica gratuita si vor putea participa la cursuri de calificare/recalificare, in urma carora vor obtine nu doar o certificare oferita de Autotitatea Nationala de Calificari, care este recunoscuta de Ministerul Educatiei Nationale, ci si o subventie, care va fi acordata la finalul cursului.

Mai multe detalii despre proiect puteti gasi pe www.alegedemnitatea.ro

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

 Proiectul

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001