Batranii singuri sunt asistati pentru a nu-si pierde locuinta

De la inceputul anului, 36 de batrani au fost asistati la notariat de specialistii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, in vederea incheierii de contracte de instrainare a locuintei cu clauza de intretinere si uzufruct viager.

In special batranii singuri opteaza pentru incheierea unui astfel de contract in speranta ca vor fi mai bine ingrijiti de nepoti, rude mai indepartate sau prieteni, avand totodata posibiliatea de a nu ramane fara locuinta pana la sfarsitul vietii.

Tocmai pentru a preveni eventualele situatii neplacute pentru batrani, incheierea unui contract intre persoana varstnica, domiciliata in sectorul 6, si cei ce o ingrijesc presupune o serie de demersuri care includ contactarea serviciilor specializate in protectia persoanelor varstnice din cadrul DGASPC Sector 6.
Pentru a beneficia de asistenta este necesar ca persoanele care se afla in situatii similare sa se adreseze Serviciului Asistenta Persoane Varstnice din cadrul DGASPC sector 6 pentru intocmirea unui dosar. Acesta trebuie sa contina urmatoarele documente (in original si copii xerox): carte/buletin de identitate, talon de pensie, certificat medical eliberat de  medicul  psihiatru (din care sa reiasa ca persoana are discernamant si poate incheia acte juridice), contractul locuintei, acte de identitate ale persoanei care urmeaza sa ia in ingrijire batranul, adeverinta de venit si declaratia acesteia ca se obliga sa respecte clauzele contractului si uzufructul. Clauzele se refera la ingrijirea batranului, asigurarea de hrana, imbracaminte si medicamente si la suportarea cheltuielilor de inmormantare, in cazul decesului batranului. La cererea partilor contractul poate contine si alte clauze.

Dupa intocmirea dosarului, asistentii sociali din cadrul Serviciului Asistenta Persoane Varstnice efectueaza o ancheta sociala, ulterior batranii fiind insotiti la notariat de catre un consilier juridic angajat al DGASPC Sector 6.

De diferite tipuri de consiliere juridica si psiho-sociala beneficiaza toti batranii aflati in evidentele DGASPC Sector 6, care se afla in dificultate.
Pentru informatii suplimentare, persoanele interesate se pot adresa la telefon: 410 30 20 sau la sediul Serviciului Asistenta Persoane Varstnice din Drumul Sarii nr.2, sector 6, Bucuresti, Statia RATB: Nabucului, Linii: 96, 139.

De asemenea, pot accesa site-ul institutiei la adresa www.asistentasociala6.ro sau pot solicita informatii on line la dgaspc6@yahoo.com.

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

 Proiectul

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001