Tainele Supei de Piatră

Risipa alimentară este un fenomen care devinde din  ce în ce mai răspândit. Cumpărăm mâncare, fără să ne gândim la cei care nu au. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 atrage atenția asupra acestui subiect și organizează un eveniment dedicat Zilei Internaționale a Asistenței Sociale.

„Tainele Supei de Piatră", care va avea loc pe 19 martie, a luat naștere în "bucătăria" instituției, din dorința de a promova oameni din  comunitate, care aduc un plus de valoare sectorului. La acțiune sunt așteptați reprezentanți ai organizațiilor nonguvernamentale, reprezentanți ai instituțiilor publice, oameni de afaceri, angajați DGASPC Sector 6, jurnaliști, bloggeri și voluntari.

În cadrul evenimentului ne vom așeza la aceeași masă, pentru a împărtăși gânduri și proiecte de viitor. Discuțiile se vor împărți pe cinci ateliere, cu tematici specifice. Vom vorbi despre reducerea fenomenului de risipă alimentară, cum putem face ca bunicii noștri să ducă o viață mai bună, care sunt riscurile și nevoile familiilor din comunitățile defavorizate și vom încerca să aflăm secretele proiectelor cu responsabilitate socială, care ar putea determina cetățenii din mediul online, să treacă de la like la acțiune. Este un schimb de idei care ar putea da naștere la noi proiecte în parteneriat, menite să ducă mai departe tainele supei de piatră, pentru o comunitate mai fericită și sănătoasă.

Chef Adrian Hădean, împreună cu ajutoarele sale, seniorii și copiii din Sectorul 6, vor găti, după rețetă proprie, „Supa de Piatră" a zilelor noastre.

Printre ingredietenele magice pe care bucătarii își doresc să le folosească, regăsim IMPLICAREA, SOLIDARITATEA, GENEROZITATEA și ECHIPA.

Evenimentul va avea loc în intervalul orar 09.00 - 13.00, la Centrul de recreere și dezvoltare personală Conacul Golescu Grant, str. Aleea Țibleș nr 64, Sector 6.

Tainele Supei de Piatră

A fost odată, ca niciodată, un călător sărac și obosit. Se plimba din sat în sat, fără oprire, zile întregi. Nu avea niciun ban în buzunar dar căra după el o oală de gătit. Imediat ce a intrat pe ulițele ultimului cătun și a văzut casele grele de praf, și-a dat seama că nu va avea cine să îi dea de mâncare.

Omul nu s-a descurajat. A făcut un foc mic, a pus oala pe foc și a turnat apă în ea.

„Ce faci acolo?", l-au întrebat câțiva săteni. „O supă de piatră după o rețetă veche, învățată din moși strămoși", a răspuns călătorul. Apoi a scos din buzunar o piatră și a pus-o în oală. 

Supa fierbea iar călătorul a început să-și povestească aventurile. Nu a durat mult și sătenii au început să se stângă în jurul oalei de supă. Din când în când, călătorul se mai oprea, pentru a gusta supa: „I-ar mai trebui sare", spuse el, după care își continuă povestea. Plin de curiozitate, un sătean s-a dus în casă și s-a întors cu sare pentru supă. Același lucru s-a întâmplat cu țelina, morcovii, pătrujelul, cartofii și mirodeniile. Fiecare a împărțit din puținul pe care l-a avut, fascinați de vorbele călătorului și de misterul supei de piatră. La final, toți s-au bucurat de o masă gustoasă, pornită de la o singură piatră.

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

 Proiectul

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001