100.000 de porții de hrană caldă – Solidar Social și ingredientele unei rețete de succes

Început în luna aprilie a acestui an, cu scopul de a oferi o masă caldă atât personalului medical din București, care luptă cu noul coronavirus, cât și categoriilor sociale vulnerabile din Sectorul 6, Proiectul Solidar Social a ajuns la un moment de bilanț, dovedind că este o frumoasă poveste adevărată.

Prin parteneriatul dintre Primăria Sectorului 6 și Asociația Adi Hădean, Solidar Social a reunit, într-un efort comun, voluntari, firme care au contribuit cu donații, angajați ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6. Toți s-au implicat, au muncit, au creat și au dăruit în fiecare zi hrana atât de necesară, însoțită de căldura sufletească la fel de importantă.

Peste 580 de cadre medicale din Spitalul de Urgență București, Spitalul Colentina și, mai ales, Spitalul Matei Balș, 240 de bătrâni singuri sau familii aflate în nevoie, 70 de persoane în regim de carantină și 88 de copii, alături de familiile lor, cu domiciliul în zona defavorizată Giulești-Sârbi, au beneficiat de acest sprijin. S-au primit donații în valoare de 1.089.000 lei și au fost străbătuți un total de 12.500 de kilometri, zi după zi, din pragul bucătăriei până la oamenii care au primit rodul acestor eforturi. Și, mai ales, 100.000 de porții #SolidarSocial au adus, de fiecare dată, bucurie și speranță în casele în care au ajuns.

Un drum presărat cu muncă, obstacole, dar și multe bucurii, atinge astăzi o bornă impresionantă și promite să nu se oprească aici.

Cei prezenți astăzi la eveniment au aflat frumoasa poveste și, în mod sigur, o vor duce mai departe, pentru ca alți oameni, adunați într-o mică bucătărie, sau în jurul ei, să poată combina din nou ingredientele oferind, la rândul lor, roadele acestei rețete de succes.

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

 Proiectul

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2023 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001