”Solidar Social” celebrează World Food Day

Pe 16 octombrie sărbătorim World Food Day, dedicată fondării Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură, în 1945.

Tema anului 2020 este "Grow, Nourish, Sustain. Together" - "Creștem, Hrănim, Susținem. Împreună". Nimic nu putea fi mai potrivit valorilor care au stat la baza parteneriatului intre DGASPC Sector 6 și Asociația Adi Hadean, atunci când, acum șapte luni și jumătate, au demarat proiectul Solidar Social. Așa ca pe 16 octombrie, ne alăturam inițiativei Social Gastronomy Movement, o rețea internațională care susține capacitarea resurselor comunitare și promovează ideea ca alimentația poate constitui un mecanism al schimbărilor sociale pozitive.

Echipa Solidar Social va găti așadar, celor 220 de beneficiari zilnici, bătrâni singuri și familii în nevoie, ceva tradițional romanesc, alăturându-se unui eveniment organizat simultan în încă 18 tari. Invitându-va sa rămâneți în continuare alături de noi, într-un proiect care a ajutat mulți oameni sa parcurgă cu bine un an cu mari provocări.

De la debutul său, în luna aprilie, în cadrul proiectului s-au pregătit peste 110.000 de porții de hrană caldă și au fost parcurși 14.500 de kilometri din poarta bucătăriei până la destinatari. Au beneficiat de acest sprijin 580 de cadre medicate, 240  de bătrâni singuri sau familii aflate in nevoie, 70 de persoane aflate în regim de carantină și 88 de copii, alaturi de familiile lor, cu domiciliul în zona defavorizată Giulești-Sârbi.

Mulțumim tuturor sponsorilor care au făcut posibil acest proiect frumos.

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

 Proiectul

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001