O nouă zi dedicată copiilor și drepturilor lor, la ”Acasă”

Azi se serbează în întreaga lume Ziua Internaţională de Prevenire a Abuzului asupra Copilului ("World Day for Prevention of Child Abuse"), și tot a zi au continuat la Centrul de Plasament ”Acasă”, din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, manifestările din cadrul ”Săptămânii drepturilor copilului”.

Din mai multe piese de lemn confecționate manual și îmbinate prin tehnica ”string art”, copiii de la ”Acasă” au realizat un colaj sugestiv: planeta Pământ, o inimă, o carte, două mâini ți trei siluete de copil - semne ale speranței că cei mari îi vor proteja pe cei mici.

Nu e ușor să strecori ață colorată printre cuișoare bătute în lemn, unul lângă altul, dar Marian Cernăuțeanu, inițiatorul și coordonatorul Atelierului de String Art, a fost acolo pentru a îndruma mâinile dornice să învețe lucruri noi.

Și a mai fost Adrian Perian, animatorul pe care toți copiii îl iubesc și care știe că niciunul dintre ei nu va refuza vreodată provocarea la o ștafetă, la o partidă de fotbal sau o lecție de dans.

A fost timp și pentru o sesiune de discuții libere, pentru ca toți participanții să își poată exprima gândurile și sentimentele în legătură cu drepturile lor și nevoia urgentă de a fi respectate.

Cu ocazia Zilei Internaţionale de Prevenire a Abuzului asupra Copilului, Autoritatea Națională pentru Persoane cu Dizabilități, Copii și Adopții a încheiat campania „19 Zile de activism pentru prevenirea violenței și abuzurilor împotriva copiilor și tinerilor”, care a constat din mai multe evenimente dedicate acestui subiect sensibil.

 

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

 Proiectul

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2023 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001