Proiectul ”Aripi spre viitor” – școala e posibilă la orice vârstă

Un număr de 370 de persoane din Regiunea București Ilfov s-au întors la școală cu ajutorul Proiectului Aripi spre viitor.

Chiar dacă ai un loc de muncă și ai întemeiat o familie, continuarea studiilor la învățământul de stat obligatoriu este posibilă. Pentru persoanele care locuiesc București sau Ilfov, specialiștii Proiectului ”Aripi spre viitor sunt pregătiți să ofere tot sprijinul necesar.

Dacă te înscrii în proiectul nostru, nu vei plăti nimic și vei beneficia de următoarele facilități care îți vor aduce diploma dorită:

  • cursuri în cadrul unităților de învățământ de stat
  • subvenție de 1800 lei la terminarea unui ciclu școlar
  • program flexibil și adaptat nevoilor fiecăruia
  • rechizite
  • consiliere și orientare profesională
  • calificare după cele 10 clase
  • ateliere de educație

Proiectul se adresează tuturor persoanelor, indiferent de vârstă, care nu au absolvit cele 10 clase obligatorii. Sunt așteptați să se înscrie copii, tineri, părinți, membri ai familiilor cu copii, tutori ai copiilor și tinerilor, persoane care au în grijă copii cu părinți plecați la muncă în străinătate sau persoane de etnie romă.

Pentru adulți, programul oferă șansa unui loc de muncă mai bine plătit, mai atractiv sau mai puțin solicitant din punct de vedere fizic.

Cu finanțare din fonduri europene nerambursabile, ”Aripi spre viitor” își propune reîntoarcerea în sistemul de educație și formare a unui număr de 500 de persoane care au abandonat școala sau care nu au finalizat educația obligatorie.

Totalul finanțării proiectului se ridică la suma de 9.518.252 lei, din care 7.614.602 reprezintă fonduri europene nerambursabile, 1.335.889 lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă din Bugetul Național, restul fiind acoperit din fonduri de la Bugetul Local Sector 6.

Cu o perioadă de derulare de 32 de luni, proiectul a debutat în luna ianuarie a anului 2021, fiind finanțat din fonduri europene nerambursabile, în cadrul Programului Operațional Capital Uman, Axa Prioritară 6 – Educație și competențe, Cod Proiect 135937.

Beneficiarul finanțării este Fundația Estuar alături de partenerii săi: Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Asociația Four Change.

Persoanele interesate să participe la program ne pot contacta la adresele de email recrutareads@gmail.com sau office@dgaspc6.com, precum și la numărul de telefon 021.9970.

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

 Proiectul

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2023 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001