Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități – servicii de recuperare în vederea integrării sociale în Sectorul 6

În anul 1992, Organizația Națiunilor Unite a declarat data de 3 decembrie drept Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități.

Peste 12.000 de persoane din această categorie socială locuiesc în Sectorul 6. ”Recuperare și integrare” sunt cuvintele care orientează toate eforturile Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 pentru ca aceste persoane să își atingă potențialul și să ducă o viață mai bună.

Centrele sociale aflate la dispoziția copiilor și adulților cu dizabilități răspund nevoile acestor persoane și le oferă serviciile necesare pentru integrarea la școală sau la locul de muncă.

Trei centre de zi de recuperare pentru copiii cu dizabilități de ordin neuropsihic și neuromotor (”Orșova”, ”Ghencea” și ”Împreună”) funcționează pe raza Sectorului 6, oferind servicii de:

 • intervenție psihologică individuală și/sau de grup
 • logopedie
 • stimulare senzorială
 • kinetoterapie
 • activități de viață independență (inclusiv prin metoda Montessori)
 • abilitare psihomotrică /terapia 3C
 • pregătire pentru integrarea școlară
 • ateliere de creație și abilitare.

Alte două căsuțe de tip familial pentru copii și adolescenți cu handicap psihic sever sunt disponibile în cadrul Complexului de Servicii Sociale pentru Copii cu Dizabilitati “Istru”. Centrul asigură fiecărui beneficiar primire şi găzduire, întreţinere, îngrijire zilnică și recuperare într-un cadru de viaţă cât mai asemănător celui din familie.

Copiii cu deficiențe de auz au la dispoziție Internatul de Tip Social pentru Copii cu Dizabilități ”Domnița Bălașa”, care asigură pe perioada cursurilor găzduire, îngrijire, alimentație, reabilitare, educaţie nonformală si informală, sprijin emoţional, consiliere si pregătire în vederea integrării/includerii sociale.

Pentru adulți funcționează Centrul de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități, care oferă următoarele servicii:

 • informare și consiliere socială
 • consiliere psihologică
 • abilitare și reabilitare
 • deprinderi de viață independentă
 • dezvoltare a abilităților lucrative
 • integrare, participare socială și civică

Tot pentru adulții cu dizabilități din comunitate funcționează în sistem rezidențial Centrul de Abilitare și Reabilitare "Uverturii", destinat persoanelor cu disfuncții neuropsihice. Centrul asigură găzduire și elaborează programe de integrare/reintegrare socială pentru fiecare beneficiar, în scopul susținerii cognitive și a îmbunătățirii capacităților de adaptare și relaționare cu alte persoane.

Părinții sau alți reprezentanți legali ai persoanelor cu dizabilități din Sectorul 6 sunt invitați să participe periodic la sesiuni de informare și dialog cu privire la problemele cu care acestea se confruntă, dar și la soluțiile concrete de îmbunătățire a vieții lor de zi cu zi.

În apropierea sărbătorilor de iarnă, o parte din activitatea terapeutică a copiilor și adulților cu dizabilități, aflați în evidențele DGASPC Sector 6, s-a concretizat în frumoase obiecte decorative, care vă așteaptă să la West Side Christmas Market, în Parcul Drumul Taberei, pentru a le admira și a vă împodobi cu ele locuințele. Ar fi unul dintre gesturile de apreciere și încurajare de care oamenii cu dizabilități au atâta nevoie.

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

 Proiectul

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001