Hora Unirii cu persoanele în vârstă din Sectorul 6, la Conacul Golescu-Grant

Persoanele în vârstă din comunitatea Sectorului 6 și-au dat întâlnire azi, 25 ianuarie 2023, pentru a sărbători împreună Mica Unire de la 1859. În curtea Centrului de Recreere și Dezvoltare Personală ”Conacul Golescu-Grant”, peste 140 de seniori au jucat o horă în curtea vechii clădiri înscrise în Patrimoniul Național. Cu această ocazie, organizatorii au pregătit scurte momente de istorie, pentru a le reaminti participanților de însemnătatea acestei zile pentru românii de pretutindeni. A participat și Corul Seniorilor Sector 6, un grup de persoane vârstnice talentate, devenit tradiție la nivelul comunității, care a interpretat melodii și poezii cu specific național.

Evenimentul se înscrie în seria activităților culturale, cu rol de socializare și abilitare, puse la dispoziția persoanelor vârstnice de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6. ”Mișcare pentru sănătate”, cursuri de yoga, consultații medicale, ”Corul Seniorilor”  sau ”Clubul Seniorilor” sunt câteva dintre programele gratuite, care îi ajută pe vârstnicii din comunitate să ducă o viață activă și sănătoasă, alături de alte persoane din aceeași generație.

Peste 1000 de persoane de vârsta a treia din Sectorul 6 beneficiază în prezent de aceste facilități.

Clubul Seniorilor Sector 6 reprezintă ultimul program social pus la dispoziția vârstnicilor – două centre de zi care au fost deschise în luna ianuarie a acestui an și care au înregistrat deja aproape 200 de înscrieri.

Pentru a afla mai multe despre programele cu și pentru vârstnici oferite de DGASPC Sector 6, vă rugăm să accesați site-ul instituției la adresa web www.asistentasociala6.ro sau să apelați numărul de telefon 0212.9970, disponibil zilnic în intervalul orar 08.00 – 20.00.

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

 Proiectul

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2023 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001