Abuzul asupra copiilor. Tu știi cum să îl recunoști și să îl raportezi?

Cu toții știm că abuzul asupra copiilor și adolescenților este un fenomen social negativ, care trebuie adus de urgență în atenția autorităților competente. Dar nu toți dintre noi pot recunoaște semnele mai mult sau mai puțin vizibile care indică faptul că un copil a fost sau este victima unui abuz. Și nu toți cunosc cum și unde trebuie să sesizeze astfel de situații.

La inițiativa Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, în școlile și liceele din comunitate se derulează campania ”Semne ale violenței și mecanisme de raportare”, cu scopul de a oferi informații esențiale sub acest aspect.  

Campania are ca obiectiv informarea cadrelor didactice, dar și a comunității în general, cu privire la indiciile care conduc la suspiciunea de violență asupra unui copil, dar și la mecanismele de raportare către instituțiile competente a cazurilor în care apare o astfel de suspiciune. Nu în ultimul rând, vor fi aduși la cunoștință factorii de risc care pot genera acte de violență asupra copiilor, atât în familie, cât și în afara acesteia.

Concret, campania își propune:

  • Diseminarea, în toate unitățile de învățămânț de pe raza sectorului 6, a unui material  de informare cu privire la semnele de recunoaștere și mecanismele de raportare în cazul copilului victimă a violenței de orice fel;
  • Organizarea de întâlniri periodice, la cerere, cu unitățile de învățământ de la nivelul comunității, în scopul dezbaterii unor aspecte concrete și al unei mai bune informări.

Campania se derulează în perioada februarie-martie 2023, atât în mediul școlar, cât și în mediul online, urmând ca întâlnirile de informare cu cadrele didactice și membri ai comunității să fie programate ulterior.

Prin această acțiune se urmărește combaterea violenței asupra copiilor și adolescenților, un fenomen care, sub diferitele sale forme, afectează societatea românească într-un procent situat cu mult deasupra mediei la nivel european.

În anul 2022, la nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 au fost înregistrate 340 de apeluri la Numărul unic de urgență pentru copii –119.

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

 Proiectul

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001