Copilul domiciliat legal în Sectorul 6 - Servicii sociale și modalități de contactare a lor

Pentru copiii din comunitate, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 oferă o serie de servicii și programe cu rol de prevenire și combatere a situațiilor de risc ce pot afecta dezvoltarea acestora.

În funcție de problemele cu care se confruntă, copiii au nevoie de intervenția specialiștilor  pentru a fi protejați și susținuți, astfel încât să beneficieze de toate condițiile necesare din punct de vedere material, afectiv, medical, educațional etc. 

Părinții, rudele, cunoscuții sau oricare altă persoană adultă pot anunța instituția cu privire la orice situație de copil care întâmpină dificultăți ce îi pot pune în pericol dezvoltarea. În acest fel, copilul va primi cele mai bune servicii din partea unui personal specializat și autorizat, pentru a depăși situația de criză cu care se confruntă.

În funcție de fiecare caz în parte, vă puteți adresa următoarelor structuri din cadrul DGASPC Sector 6, care funcționează în sediul instituției din Aleea Istru nr. 4, Sector 6, București.

 • Telefonul Copilului 119 – pentru orice situație în care integritatea fizică sau psihică a copilului se află în pericol imediat (abuz, neglijare, exploatare etc).
 • Serviciul Evaluare Inițială și Intervenții în Situații de Risc – așa cum îi spune și numele, primește sesizări privind copii aflați în situații care presupun intervenția specializată de urgență.
 • Telefon: 021.317.6311 (interior 247)
  E-mail: evaluareinitialasiurgenta@dgaspc6.com
 • Serviciul de Prevenire a Separării Copilului de Familie – pentru cazuri în care copilul aflat la în îngrijirea părinților întâmpină dificultăți de ordin financiar, familial, educațional etc.
 • Telefon:  021.317.63.11 (interior 217, 231)
  E-mail: prevenireprotectiacopilului@dgaspc6.com
 • Serviciul de Evaluare Complexă a Copilului cu Dizabilități – pentru copiii afectați de handicap, care au nevoie de protecție și îngrijire de specialitate
 • Tel:  021.317.63.11;
  E-mail: evaluarecomplexacopii@dgaspc6.com

De asemenea, instituția dispune de o serie de centre de zi destinate copiilor din diferite grupe de vârstă, care au rol de abilitare și de prevenire a situațiilor de risc familial.

Conform legislației în vigoare, toate aceste servicii se adresează doar copiilor domiciliați legal pe raza Sectorului 6 (excepție făcând numărul 119, care funcționează la nivel național).

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

 Proiectul

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001