Semnele abuzului asupra copiilor, predate cadrelor didactice ucrainene din Sectorul 6

Azi, 16 februarie 2023, campania de recunoaștere a semnelor abuzului asupra copiilor s-a oprit la Liceul Româno-Finlandez din București, primul care a răspuns invitației la participare și dialog.

Campania se derulează la inițiativa Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, Invitații sesiunii de informare de azi fiind cadrele didactice din Ucraina, care predau aici pentru copiii ucraineni de toate vârstele, refugiați în orașul nostru din calea războiului.

Un număr de 12 învățători și profesori ucraineni au avut astfel ocazia de a afla cum pot recunoaște semnele de abuz asupra unui minor, cum să raporteze suspiciunea de abuz autorităților române și cum să prevină, prin discuții cu elevii și părinții, apariția acestui fenomen negativ.

Întâlnirea a fost condusă de specialiști ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, ai Asociației Anais și ai Poliției Capitalei.

Campania ”Semne ale violenței și mecanisme de raportare” se derulează în perioada februarie-martie 2023, atât în mediul școlar, cât și în mediul online, având ca obiectiv informarea cadrelor didactice, dar și a comunității în general, cu privire la indiciile care conduc la suspiciunea de violență asupra unui copil, dar și la mecanismele de raportare către instituțiile competente a cazurilor în care apare o astfel de suspiciune.

Campania este inițiată de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, având ca obiective concrete:

  • realizarea și diseminarea în școlile Sectorului 6 a unui material informativ cu privire la semnele de recunoaștere și mecanismele de raportare în cazul copilului victimă a violenței de orice fel
  • Organizarea unor întâlniri periodice, la cerere, cu unitățile de învățământ de la nivelul comunității, în scopul dezbaterii unor aspecte concrete și al unei mai bune informări.

Prin această acțiune se urmărește combaterea violenței asupra copiilor și adolescenților, un fenomen care, sub diferitele sale forme, afectează societatea românească într-un procent situat cu mult deasupra mediei la nivel european.

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

 Proiectul

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001