Primul centru Barnahus din România funcționează în Sectorul 6 – O platformă online oferă informații esențiale cu privire la violența asupra copiilor

Organizatia Salvați Copiii, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, prin programul Active Citizens Fund - Romania, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021, derulează proiectul „Cooperare interinstituțională și advocacy pentru protecția copiilor victime ale abuzului sexual și violenței”.

Primul centru-pilot pentru copiii victime ale abuzului sexual și violentei din România funcționează pe raza Sectorului 6, prin parteneriatul încheiat între Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 și Organizația Salvați Copiii.

Centrul preia și gestionează la nivel multidisciplinar cazurile de violență sexuală asupra copilului, folosind metodologia Barnahus, aplicată cu succes în Islanda la începutul anilor `90.

Centrul a fost dezvoltat în cadrul Proiectului ”Cooperare interinstituțională și advocacy pentru protecția copiilor victime ale abuzului sexual și violentei”.

În cadrul acestui proiect, s-a lansat de curând și platforma online www.stopabuz.ro, dedicată copiilor, părinților și specialiștilor. Platforma conține informații utile privind măsurile și procedurile necesare în cazurile de violență asupra copilului, precum și posibilitatea oferită vizitatorilor de a contacta un specialist.

Modelul Barnahus propune o abordare multidisciplinară și inter-instituțională, asigurând colaborarea dintre diversele instituții (judiciare, sociale, medicale), informarea și participarea copilului abuzat sexual și a familie acestuia într-un singur spațiu, receptiv la nevoile copilului, oferindu-se servicii complexe sub același acoperiș.

În cadrul centrului sunt oferite copilului victimă a violenței sexuale sau a formelor grave de violență următoarele servicii:

  • intervievare juridică
  • evaluare și expertiză psihologică clinică
  • intervenție psihologică
  • evaluarea medico-legală
  • asistență socială

Proiectul Cooperare interinstituțională și advocacy pentru protecția copiilor victime ale abuzului sexual și violenței este derulat de Organizația Salvați Copiii, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului sector 6, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este acela de consolidare a capacității Organizației Salvați Copiii de a facilita implementarea coerentă în România a modelului inovator Barnahus de cooperare instituțională și abordare multidisciplinară pentru protejarea drepturilor copiilor victime ale abuzului sexual și violenței. Proiectul are în vedere prevenirea re-traumatizării copiilor victime ale abuzului sexual și violenței domestice. Acesta este implementat în perioada martie 2022-august 2023.

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

 Proiectul

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001