O beneficiară SocialXChange îi învață pe copiii din Sectorul 6 să confecționeze mărțișoare pentru mămici

Atelierul ”Mărțișoarele copilăriei”, organizat în Plaza România ieri, 1 martie 2023, de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, a primit sprijinul unei beneficiare de servicii sociale.

Doamna Ileana Bulum, în vârstă de 62 de ani, a venit de acasă cu bună dispoziție și talent, pentru a-i învăța pe prichindei cum să creeze mărțișoare pentru mămici.

Și lecția a decurs ”șnur”, așa cum reiese și din imagini, spre încântarea și amuzamentul celor mici.

Din anul 2015, doamna Bulum a aflat de serviciile Magazinului Caritabil SocialXChange din Sectorul 6 și a decis să devină beneficiara acestui sistem.

Pentru că a fost pensionată medical la vârsta de 26 de ani, veniturile doamnei sunt insuficiente pentru a acoperi cheltuielile zilnice, mai ales că are și trei nepoței pe care dorește să îi răsfețe.

În propriile cuvinte, doamna Bulum apreciază astfel sprijinul oferit de SocialXChange și felul în care acest program i-a schimbat în bine viața de zi cu zi:

”Pentru mine a fost o oportunitate excelentă, mi-a creat un imbold de a merge mai departe descurcându-mă cu forțele proprii. Am mai spus și mă repet: lipsa banilor nu este un obstacol atâta timp cât îți dorești să răzbești în viață. Pentru mine acest magazin a fost mai mult decât speram, la ora actuala pot spune cu certitudine ca face parte din familia mea. Am găsit aici atât suport material, cât și sufletesc. Nu am mers la acest magazin cum ar merge cineva la un job;  am încercat tot timpul să mă implic și să vin cu idei favorabile beneficiarilor magazinului. Am găsit înțelegere și cooperare. Promovez oriunde merg magazinul în speranța că orice primărie va lua exemplul nostru. Este un ajutor nemărginit pentru noi, beneficiarii, și îmi doresc să nu se destrame niciodată acest vis al nostru devenit realitate.”

Îi mulțumim doamnei Ileana Bulum pentru cuvinte și pentru aportul adus la succesul atelierului din incinta Plaza România.

Până în data de 8 martie, în aceeași locație găsiți standul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, unde vă așteaptă frumoase podoabe și obiecte decorative dedicate primăverii, pe care le puteți obține în schimbul unei donații. Toate au fost create manual, de către copii, persoane vârstnice sau cu dizabilități aflate în evidențele instituției noastre.

Pentru mai multe informații despre SocialXChange, un program unic în țară, derulat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, vă rugăm să accesați adresa web www.socialxchange.ro sau sa apelați la numărul de telefon 021.9970, disponibil zilnic în intervalul orar 08.00 – 20.00.

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

 Proiectul

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001