Micii actori de la Domnița Bălașa, pe scena Festivalului Conil

Nici vârsta, nici dizabilitatea nu te pot împiedica să devii actor atunci când îți dorești din tot sufletul să urci pe scenă și ai alături de tine oamenii potriviți care să te susțină.

Ieri, 5 martie 2023, trupa Internatului de Tip Social pentru Copii cu Dizabilități Domnița Bălașa, din Sectorul 6, au evoluat pe scena Festivalului Conil – ”Mama, supereroina mea”, unde au primit aprecierile publicului.

Cei șapte micuți cu disfuncții auditive au impresionat prin expresivitatea cu care au interpretat în limbaj mimico-gestual sceneta ”Dar pentru mama”, fiind recompensați cu diplome și trofeul de participare.

Trupa beneficiază de susținerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, ai cărei specialiști se ocupă de recuperarea și integrarea în societate a copiilor cu deficiențe de auz de la Domnița Bălașa.

Implicarea acestora în activități artistice, proiecte socia-educaționale derulate cu asociații sau școli din învățământul de masă, are ca scop promovarea socializării și dezvoltarea aptitudinilor de viață independentă.

Atelierele educative și ludice desfășurate împreună cu voluntari, activitățile creativ- artistice au condus, în timp, la câștigarea a numeroase premii la diferite târguri de creație, spectacole și festivaluri.

Pe termen lung, efectele benefice se regăsesc în ușurința de integrare într-un grup a copiilor cu deficiențe de auz, în îmbunătățirea abilităților relaționale și capacitatea crescută de exprimare a emoțiilor, ca pași importanți în dezvoltarea personală.

La evenimentele viitoare organizate de DGASPC Sector 6 în beneficiul comunității, îi veți putea, cu siguranță, cunoaște și urmări pe copiii de la Domnița Bălașa, dornici să exprime, fără cuvinte, emoțiile și speranțele lor pentru o viață mai bună.

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

 Proiectul

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001