De 18 ani pentru oameni!

S-au scurs 18 ani de la înființarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, prin organizarea întregului sistem de asistență socială de la nivelul sectorului în cadrul unei singure instituții. În tot acest timp, serviciile noastre adresate cetățenilor s-au diversificat și s-au specializat de la an la an.

Cu ajutorul unor investiții masive am reușit să acoperim nevoile de sprijin ale categoriilor sociale defavorizate și să asigurăm un trai decent pentru toți membrii comunității noastre.

Cu același scop, s-a realizat instruirea continuă a angajaților, s-au încheiat parteneriate public-private și au fost atrași numeroși voluntari în programele și activitățile destinate beneficiarilor.

Au fost închise centrele de plasament de tip vechi și s-au dezvoltat noi servicii axate pe prevenție: centre de zi pentru copiii de toate vârstele, pentru persoanele vârstnice sau cu dizabilități, programe de recuperare medicală, de abilitare și integrare familială, socială, educațională, profesională sau socială.

Programe precum SocialXChange, Centrul de Sănătate ”Sfântul Nectarie” sau Centrul de Recreere și Dezvoltare Personală ”Conacul Golescu-Grant” au fost implementate și și-au dovedit utilitatea, în timp ce altele, cum ar fi Banca Locală de Alimente sau noua creșă ”Îngerașii”, își vor deschide porțile până la sfârșitul acestui an.

Un alt efort susținut se realizează în domeniul evoluției digitale, care a redus cu mult numărul persoanelor nevoite să se deplaseze la sediile noastre pentru a depune acte sau solicitări.

Capacitatea noastră de răspuns la situații de criză a fost testată cu succes în timpul pandemiei CoVid-19 și al crizei refugiaților din Ucraina.

Au fost îmbunătățite mijloacele de comunicare cu toți cetățenii sectorului, inclusiv în timp real, prin intermediul paginii de Facebook sau al numărului de telefon 021.9970, aflat zilnic la dispoziția dumneavoastră.

Le mulțumim tuturor pentru încrederea și sprijinul acordat, pentru critici și aprecieri, pentru implicare și bunăvoință.

Și ne asumăm în continuarea misiunea de a deveni tot mai buni, de la an la an.

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

 Proiectul

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001