SocialXchange și Leaving Care – două programe de integrare în sprijinul tinerilor proveniți din centrele de plasament

Un număr de 5 tineri din Sectorul 6, care au pornit pe drumul vieții, sunt susținuți de Magazinul Caritabil SocialXChange.

Prin intermediul acestui sistem social de economie circulară, produse de igienă personală sau a locuinței, precum  și alimente neperisabile, au ajuns în posesia tinerilor pentru a-i ajuta să devină independenți si să privească mai încrezători spre viitor.

Aflați în evidențele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, cei 5 beneficiari au părăsit centrele de plasament și primesc de servicii de susținere în cadrul Proiectului Leaving Care.

Leaving Care este derulat de DGASPC Sector 6 în parteneriat cu Asociația SOS Satele Copiilor România, având ca obiectiv pregătirea pentru viața independentă a unui număr de 70 tineri din regiunea București-Ilfov, care au părăsit serviciile de tip rezidențial. Un număr de 20 dintre aceștia sunt din Sectorul 6.

Cu finanțare din fonduri europene nerambursabile, Proiectul Leaving Care îi sprijină pe foștii beneficiari ai centrelor rezidențiale cu servicii precum;

  • Plata chiriei pentru locuință
  • Plata serviciilor medicale de stomatologie sau oftalmologie
  • Cursuri gratuite de calificare profesională
  • Meditații în mediul privat
  • Mediere profesională
  • Subvenții pentru încurajarea perfecționării educaționale sau profesionale

Toate aceste forme de susținere au ca scop integrarea socială și profesională a tinerilor care provin din sistemul de protecție, pentru a-i ajuta, în timp, să devină independenți și să trăiască prin propriile mijloace.

Magazinul Caritabil SocialXChange este singurul sistem social de economie circulară din țara noastră. Programul primește donații din partea firmelor sau a cetățenilor, pentru a le distribui către familii sau persoane cu dificultăți financiare. Pentru cei apți de muncă, orice ajutor primit este condiționat de prestarea unor activități în folosul comunității.

Cei care doresc să sprijine acest proiect și să dăruiască, în loc să arunce, sunt rugați să acceseze pagina web www.socialxchange.ro

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

 Proiectul

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001