”Oamenii străzii” sunt tot oameni – voluntari în vizită la Adăpostul de Noapte din Sectorul 6

Oameni cu suflet mare au dat la o parte prejudecățile și au participat la o acțiune de voluntariat în cadrul Adăpostului de noapte din Sectorul 6.

La inițiativa responsabililor adăpostului din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, întâlnirea s-a concretizat în organizarea unei competiții de șah și rummy.

Cei fără locuință, de multe ori desconsiderați de cei din jur, au avut astfel șansa de a primi un zâmbet și un semn de încurajare din partea semenilor lor. Spre surprinderea voluntarilor,”oamenii străzii” le -au arătat că sunt comunicativi și plini de umor, de îndată ce au primit atenția de care aveau nevoie.

”Sunt la început în călătoria mea alături de acești oameni și sincer mă simt un ucenic printre ei. Abia aștept să mă pot bucura de cunoștințele lor și minunata lor experiență de viață. Noi astăzi nu am fost într-un adăpost de noapte voluntari și beneficiari, ci doar oameni printre oameni” – ne-a declarat una dintre doamnele voluntare la această întâlnire.

Inițiatorii au în vedere multiplicarea acestor activități de voluntariat cu rol terapeutic și de integrare socială, în cadrul cărora toți au câte ceva de învățat.

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

 Proiectul

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001